Julia Louis-Dreyfus

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Julia Louis-Dreyfus
2012
2012
Syntymäaika 13. tammikuuta 1961 (ikä 53)
Syntymäpaikka New York, New York, Yhdysvallat
Aktiivisena 1982–
Ammatti näyttelijä, koomikko, televisiotuottaja
Puoliso Brad Hall (1987–)
Merkittävät roolit Seinfeld
Rouva varapresidentti
Aiheesta muualla
IMDb

Julia Scarlett Elizabeth Louis-Dreyfus (s. 13. tammikuuta 1961, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Louis-Dreyfusin vanhemmat erosivat hänen ollessaan yksivuotias ja hän asui nuorena New Yorkissa ja Washington D.C.:ssä. Louis-Dreyfusin isä oli ranskalainen miljonääri ja serkku entinen Adidaksen johtaja.

Näyttelemisen hän aloitti vuonna 1982 Saturday Night Livessä. Hän jatkoi siellä kolmen vuoden ajan, kunnes hän sai muutaman pienen elokuvaroolin ja teki pieniä rooleja televisiosarjoissa. Vasta Seinfeldin ansiosta hänestä tuli tähti. Seinfeldiin hänet valittiin, koska National Broadcasting Company vaati sarjaan myös naista. Seinfeldin jälkeen hän on vieraillut monissa televisiosarjoissa ja ollut mukana muutamissa elokuvissa. Hän vieraili muun Seinfeld-porukan kanssa Larry Davidin uudessa sarjassa Jäitä hattuun.

Louis-Dreyfus esiintyi vuosina 2006–2010 omassa televisiosarjassaan Edessä uusi elämä, josta hän voitti vuoden 2006 Emmy-palkintogaalassa naispääosapalkinnon.

Julia on ollut naimisissa Brad Hallin kanssa vuodesta 1987 lähtien ja heillä on kaksi lasta, pojat Henry (s. 1992) ja Charles (s. 1997).

Julia Louis-Dreyfus on kertonut, että suvun perimätiedon mukaan hän olisi sukua ranskalais-juutalaiselle kapteenille Alfred Dreyfusille.[1] Väitettä ei ole kuitenkaan todistettu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Julia Louis-Dreyfus.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.