Jukka Ranta (matemaatikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo matemaatikosta Jukka Ranta. Muista samannimisistä henkilöistä katso täsmennyssivu Ranta.

Matemaatikko, FT Jukka Ranta on toiminut Helsingin yliopiston lehtorina. Hänen biometrian alaan luettu tohtorinväitöskirjansa vuodelta 2001 käsitteli meningokokki-infektioiden ilmaantuvuutta, poliota, tyypin I diabetesta ja Bayesmallinnusta.[1] Ranta on perehtynyt riskianalyysiin, ja hän luennoi muun muassa Bayes-menetelmien sovellutuksista. Ranta on toiminut myös Maa- ja metsätalousministeriön alaisen Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksen (EELA) tutkijana, sittemmin Elintarviketurvallisuusviraston (Evira)n ja Ruokaviraston tutkijana, jossa tehtävässä hän arvioi mm. salmonella- ja kampylobakteerien riskejä Suomessa, kvantitatiivisia riskinarviointimenetelmiä kehittäen.[2]

Ranta valmistui Kaurialan lukiosta, Hämeenlinnasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ranta, Jukka O: On probabilistic models for the surveillance and prediction of disease incidence with latent processes: case studies on meningococcal outbreaks, childhood diabetes and poliomyelitis.. University of Helsinki, Faculty of Science, Rolf Nevanlinna Institute. ISBN:952-9528-62-0. Teoksen verkkoversio (viitattu 6.2.2017).
  2. Ranta J, Tuominen P, Maijala R.: Estimation of true Salmonella prevalence jointly in cattle herd and animal populations using Bayesian hierarchical modeling. Risk Anal.. 2005. Viitattu 6.2.2017.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.