Jukka Hautamäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Hautamäki (s. 1971 Oulu)[1][2] on suomalainen kuva- ja mediataiteilija. Hautamäki työskentelee Helsingissä. Hän käyttää työskentelyssään tekoälyä, elektroniikkaa, ääntä, valoa ja videota. Ääni ja kuva(llisuus) tukevat kokonaisuutta, joka on usein installaatiomainen. Ilmaisun painotus on usein materiaalien dekontekstualisoinnissa, teoksien keskinäisessä vuorovaikutuksessa ja kokonaistunnelmassa.

Hautamäki valmistui medianomiksi Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian Digital Arts -koulutusohjelmasta 2005, mitä ennen hän opiskeli myös taidekorkeakoulussa Saksan Bremenissä ja tietotekniikkaa Turun yliopistossa.[1] Hän on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Taideyliopistosta 2014.

Hän debytoi kuvataiteilijana Nuoret 2003 -näyttelyssä Taidehallissa, Helsingissä. Hautamäen teoksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, mm. Forum Box, Sculptor, Huuto, MUU Galleriassa Helsingissä[2], Skaftfellissä Islannissa, Baltic Biennaalissa Pietarissa ja Avatar Centerissä Quebecissa. Hautamäki on Kuvanveistäjäliiton ja MUU ry:n jäsentaiteilija.

Hän on työskennellyt suomalaisen taiteen tunnettavuuden edistämiseksi perustetun Finnish Cultural Instituten residenssissä New Yorkissa.[3] Hän oli mukana Suomen taiteilijaseuran Taiteilijat 2010 -näyttelyssä.[4] Hautamäelle myönnettiin valtion kolmivuotinen taiteilija-apuraha 2021.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jukka Hautamäki, Artnews.org
  2. a b Muu (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. Ficultureny.fi (Arkistoitu – Internet Archive)
  4. Artists.fi (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Valtion taiteilija-apuraha 311 taiteilijalle 16.7.2021. Helsinki: Taiteen edistämiskeskus. Arkistoitu 16.7.2021. Viitattu 17.7.2021.
Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.