Luettelo Half-Life-pelisarjan henkilöistä

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Judith Mossman)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on epätäydellinen luettelo Valve Corporationin kehittämän Half-Life -pelisarjan pää- ja sivuhenkilöistä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Gordon Freeman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Gordon Freeman

Gordon Freeman on tiedemies ja yksi Black Mesan tutkimuslaitoksen työntekijöistä. Hän on Half-Life -pelisarjan päähenkilö.[1]

Barney Calhoun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barney Calhoun on Black Mesan tutkimuslaitoksessa työskentelevä keskitason turvamies. Ensimmäisessä Half-Life -pelissä Barney ei esiinny varsinaisena hahmona, vaan kaikkien Black Mesan tutkimuslaitoksen turvamiesten nimi on pelin lähdekoodissa "Barney". Half-Life: Blue Shift -pelissä Calhoun esiintyy pelin päähenkilönä ja Half-Life 2 -pelissä sivuhahmona.

Half-Life 2:ssa ja sen lisäosissa Barneyn ääninäyttelijä on Michael Shapiro, joka on myös G-Manin ääninäyttelijä.

Adrian Shephard[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adrian Shephard on Half-Life: Opposing Force -lisäosan päähenkilö. Hän on Yhdysvaltain asevoimien alaisuudessa toimivan HECU-erikoisjoukon (Hazardous Environment Combat Unit) jäsen.

G-Man[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

G-Man on yksi Half-Life-sarjan vakiohahmoista ja ainoa sivuhenkilö, joka on esiintynyt kaikissa sarjan peleissä. Hän on ulkomuodoltaan pitkä ja kalpeaihoinen keski-ikäinen mies, jolla on vihreät silmät ja mustat hiukset ja joka pukeutuu siniharmaaseen pukuun.

Puhetyyliltään G-Man on erikoinen ja epäluonnollinen.[2] Half-Life 2 -pelin alussa G-Man puhuttelee Gordon Freemania sanoilla ”rise and shine, Mr. Freeman, rise and shine”.[3]

Valve Corporationin graafisessa demossa Electronic Entertainment Expo -pelitapahtumassa vuonna 2003 esiteltiin G-Manin ilmeilyä, joka ei täysin vastaa ihmiskasvojen lihaksiston mahdollistamaa liikettä.[4]

G-Manin ääninäyttelijä on Barney Calhounin tavoinlähde? Michael Shapiro.[2]

Alyx Vance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alyx Vance on Black Mesan tutkimuslaitoksessa työskennelleen Eli Vance -nimisen tiedemiehen tytär. Hän esiintyy Half-Life 2- ja Half-Life: Alyx -peleissä, joista jälkimmäisessä hän on pelattava hahmo. Hahmoa ovat ääninäytelleet Merle Dandridge ja Ozioma Akagha.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Fox, Matt: The Video Games Guide: 1,000+ Arcade, Console and Computer Games, 1962-2012, s. 289. 2nd ed.. McFarland, 2013. Teoksen verkkoversio. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fox 2013, s. 135
  2. a b Gault, Matthew: We Asked the G-Man Himself About 'Half-Life 3' VICE. Viitattu 26.11.2021. (englanniksi)
  3. Fox 2013, s. 136
  4. Clayton, Natalie: Half-Life 2's G-Man gets a well-earned glow-up PC Gamer. 16.6.2021. Viitattu 26.11.2021. (englanniksi)