Jouni Viitanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jouni Viitanen (s. 2. marraskuuta 1982 Mänttä) on suomalainen kilpa-aerobikkaaja. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari, ensimmäisen kerran 2007 ja toisen kerran 2009. Hänellä on myös lukuisia muita arvokisamitaleja, muun muassa kolme EM-kultaa, MM-pronssia 2006 ja MM-hopeaa 2005.[1]

Kilpailu-uransa lisäksi Viitanen on toiminut laajasti valmennus-, media- ja asiantuntijatehtävissä. Hän on perustanut Polte-nimisen kuntosalin Tampereelle, joka on Euroopan suurin toiminnallinen kuntosali. Viitanen on kouluttanut liikunta-alan ammattilaisia erilaisissa sertifiointikoulutuksissa, osallistunut yritysten hyvinvointivalmennusten ja tyhy-toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lisäksi hän toimii Revolution Training Oy:n Teamin toteuttavana vastuuvalmentaja ja valmentaa tässä toimessa ammattijääkiekkoilijoita. Hänen valmennuksessaan ovat olleet muun muassa viisi 2017 vuoden NHL varausta, NHL, KHL ja AHL pelaajia.

Jouni Viitanen on naimisissa Niina Viitasen kanssa ja heillä on yksi lapsi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Petteri Mäkinen: Jouni Viitanen haluaa historiaan tekemällä viitaset Tamperelainen. Arkistoitu 31.7.2017. Viitattu 30.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.