Josh Gad

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Josh Gad
Josh Gad Annie Awards-palkintogaalassa vuonna 2014.
Josh Gad Annie Awards-palkintogaalassa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Koko nimi Joshua Ilan Gad
Syntynyt23. helmikuuta 1981 (ikä 43)
Hollywood, Florida, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2002–
Merkittävät roolit Frozen – huurteinen seikkailu
Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Joshua Ilan ”Josh” Gad (s. 23. helmikuuta 1981 Hollywood, Florida) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on näytellyt elokuvissa, televisiossa ja teatterissa. Hänet tunnetaan muun muassa Arnold Cunninghamin roolista Broadway-musikaalissa The Book of Mormon, Olaf-lumiukon ääniroolista elokuvassa Frozen – huurteinen seikkailu sekä Ryan Churchina televisiosarjassa Takaisin ruutuun. Gad on esiintynyt useissa muissakin televisiosarjoissa, kuten Teho-osasto, Moderni perhe, Num3rot ja Kolme miestä ja tyttö.

Gadin tunnettuja elokuvia ovat muun muassa 21, Love and Other Drugs, Jobs ja Pixels. Hän näytteli Gastonin apuria Töppöä musikaalielokuvassa Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö (2017).

Gad opiskeli näyttelemistä Carnegie Mellon College of Fine Artsissa, josta hän valmistui vuonna 2003. Hänen ensimmäinen televisioroolinsa oli Teho-osastossa vuonna 2005. Hän sai lisää tunnettavuutta lyhyeksi jääneessä tilannekomediasarjassa Takaisin ruutuun. Gad on myös ääninäyttelijä ja Frozenin Olafin lisäksi hän on lainannut ääntään animaatioelokuviin Marmaduke, Ice Age 4: Mannerten mullistus sekä Disney Channel -sarjaan Finias ja Ferb.

Gadin sukujuuret ovat isän puolelta afganistaninjuutalaiset.[1] Hän on ollut naimisissa Ida Darvishin kanssa vuodesta 2008 ja heillä on kaksi tytärtä (s. 2011 ja 2014). Hän on myös Bryce Dallas Howardin ja Seth Gabelin pojan kummisetä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Curt Schleier: With Role In ‘Marshall,’ Josh Gad Honors His Holocaust Survivor Grandparents jewishweek.timesofisrael.com. Viitattu 20.2.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Josh Gad Internet Movie Databasessa. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.