Jorma Korhonen (rahastonhoitaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jorma Korhonen (s. 1966 Helsinki) on suomalainen rahastonhoitaja, joka on nimitetty noin neljän miljardin euron arvoisen Fidelity Global Special Situations -rahaston rahastonhoitajaksi. Rahastolla on yli 250 000 piensijoittajaa ja se kuuluu Yhdistyneen kuningaskunnan suurimpiin kuluttajille suunnattuihin rahastoihin.[1]

The Guardian pitää positiota viiden tärkeimmän Britannian kuluttajille suunnatun (engl. retail fund) rahastonhoitajan paikan joukossa. Aiemmin Korhonen toimi merkittävästi pienempien japanilaissijoittajille suunnatun Fidelity Global Equity -rahaston ja australialaissijoittajille suunnatun Fidelity Global Focus -rahaston hoitajana.

Korhonen on opiskellut kauppatieteitä Heidelbergin yliopistossa ja Lausannessa. Fidelityn palveluksessa Korhonen on ollut vuodesta 1996. Tätä ennen Korhonen työskenteli Dai-ichi Kangyo -pankissa Luxemburgissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Marko Erola: Erikoistilanteiden Korhonen ohjailee miljardeja 27. marraskuuta 2007. Talouselämä. Arkistoitu 10.12.2007. Viitattu 20. tammikuuta 2008.