Jorma Hietamäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jorma Eevert Hietamäki[1] on radiotoimittaja, Yleisradion entinen musiikkipäällikkö ja laulaja.

Hietamäki aloitti radiouransa 1980-luvun alussa Yleisradion Keski-Suomen toimituksessa. Hän juonsi ohjelmia ja vastasi niiden musiikkivalinnoista. Hän työskenteli vuosina 2003–2018 Yle Radio Suomen musiikkipäällikkönä. Hänet tunnetaan myös Entisten nuorten sävellahja -ohjelman keksijänä ja pitkäaikaisena tuottajana.[2] Hietamäki on juontanut Yleisradion Euroviisu-lähetyksiä sekä toiminut Tangomarkkinoiden ja Uuden Musiikin Kilpailun tuomarina.lähde?

Toimittajantyön lisäksi Hietamäki on myös esiintynyt laulajana. Hän on Led Zeppelinin musiikkia soittavan jyväskyläläisen Let's Eppelinin laulaja ja perustajajäsen.[2] Lisäksi hän on laulanut ja soittanut kitaraa kuortanelaisessa perinnerockyhtyeessä Hänen Leipänsä sekä progressiivista rockia soittaneessa Gabriel-yhtyeessä.[3]

Joulukuussa 2020 tasavallan presidentti myönsi Hietamäelle Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin.[1]

Hietamäen toimittamia radio-ohjelmia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rupikonna - yhdessä Olli Kivistön kanssa
  • Suomirock
  • Poppijorma
  • Tiskijorma

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Nämä suomalaiset presidentti Niinistö palkitsi kunniamerkillä Iltasanomat. 3.12.2020. Viitattu 31.3.2024.
  2. a b Ylisaari, Ulla: Omintakeisesta huumoristaan tunnettu Jorma Hietamäki päätti vuosikaudet, mitä suomalaiset kuuntelevat radiosta automatkoilla ja saunan rappusilla (Vain tilaajille) Keskisuomalainen. 6.3.2020. Viitattu 31.3.2024.
  3. Gabriel BotniaBeat. Viitattu 31.3.2024.