Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä
Johnson and Friends
Tyyli lastenohjelma
Kestoaika noin 10 minuuttia
Alkuperämaa  Australia
Alkuperäiskieli englanti
Esitetty 1993 – 1995
Jaksoja 78
(Luettelot jaksoista)
Tuotanto
Ohjaaja(t) Ian Munro
Käsikirjoittaja(t) John Patterson
Tuotantoyhtiö(t) Film Australia
Aiheesta muualla
IMDb

Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä (engl. Johnson and Friends) on australialainen lastenohjelma.

Sarjan kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa joukko leluja asuu pienen Mikko-pojan huoneessa ja he ratkovat arki-elämän ongelmia. Sarjan alussa leluhahmoja on kolme, mutta sarjan edetessä leluja tulee toiset kolme lisää.

Sarja on ilmeisesti antanut vaikutteita Pixar-elokuvaan Toy Story, sillä sarjassa lelut elävät ja käyttäytyvät ihmisten lailla. Sarjassa ei esiinny ihmisiä juuri lainkaan. Muutamia sarjassa esitettyjä aiheita käytetään elokuvassa.

Sarjan hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jonttu-Fantti (Johnson) on pieni pörröinen pehmonorsu ja pienen Mikko-pojan lempilelu. Jonttu on leluista viisain ja hän onkin periaatteessa Mikon lelujen johtaja.
  • Hannuli (McDuff) on keltasininen harmonikka. Hän on usein huolissaan ja varovainen kaikesta. Hän oli ensimmäinen lelu, joka uskaltautui Mikon huoneen ulkopuolelle.
  • Diiseli (Diesel) on punainen leluauto, jolla on violetit renkaat ja keltainen lippalakki päässään. Diiseli on leluista kovis ja hän esittää usein kovaa ja pelotonta, mutta useimmiten tosi paikan tullen jänistää.
  • Alvari (Alfred) on Mikon sängyn alla asusteleva vihreä, hiukan sammakkoa muistuttava kuumavesipullo. Häntä kutsutaan "Hepuksi". Hän majailee kertoman mukaan sängyn alla, koska hänen vasemmassa alakulmassaan on vuotava naarmu. Hänet oli määrä heittää roskiin, mutta hän piiloutui sängyn alle. Tästä merkkinä hänellä on laastari naarmun päällä. Alvarilla tiedetään olevan sukulainen, hänen iso-iso-setänsä Sir Velmu Vesipullo, joka on näyttelijä.
  • Raksu (Squeaky) on hieman rikkinäinen robotti, joka ei alkuaikoina juurikaan puhunut. Erään jakson lopussa Raksu lauloi, että hänen patterinsa vuotavat. Raksu asustelee Mikon vaatekaapissa.
  • Vilma (Victoria) on hidasliikkeinen dinosaurus. Sarjan mukaan hän on Mikon siskon Melissan lelu.

Sarja Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa sarja esitettiin vuosina 1993–1995 Yle TV2:n Pikku Kakkosen yhteydessä.[1]

Suomenkielisessä versiossa ensimmäisissä jaksoissa Matti Pellonpää ja Maria Salo esittivät hahmojen roolit. Pellonpään kuoltua, sarjan myöhemmissä jaksoissa hänen tilalleen tulivat Risto Aaltonen ja Matti Laitinen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jonttu-Fantti ja hänen ystävänsä Kysy Rouva Ruudulta. 3.12.2007. Viitattu 29.7.2009.