John George Children

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
John George Children (1826)

John George Children (18. toukokuuta 1777–1. tammikuuta 1852 Halstead, Kent) oli brittiläinen kemisti, mineralogi ja eläintieteilijä.

Children opiskeli Queens' Collegessa Cambridgessa. 1822 hän työskenteli kirjastonhoitajana British Museumin muinaisesineiden osastolla kun hänet osoitettiin luonnonhistoriallisen osaston apulaisintendentin virkaan William Elford Leachin jälkeen. Valinta oli kiistanalainen, sillä Children ei ollut niin pätevä virkaan kuin toinen ehdokas William Swainson. Kun luonnonhistoriallinen osasto jaettiin kolmeen osastoon 1837, tuli Childrenistä eläintieteen osaston intendentti. Hän vetäytyi eläkkeelle 1840 ja hänen tilalleen astui John Edward Gray.

Children pääsi Royal Societyn jäseneksi 1807 ja hän toimi Societyn sihteerinä 1826 ja 1830-1837. Vuonna 1833 hän oli perustamassa Lontoon kuninkaallista hyönteistieteellistä seuraa (Royal Entomological Society of London).

Hänen tyttärensä Anna Atkins oli kasvitieteilijä.

Children nimesi linnuista muun muassa hietikkofrankoliinin (Pternistis clappertoni), nykyisin (Francolinus clappertoni).[1] Hänen kunniakseen on nimetty pythonlaji (Antaresia childreni) ja mineraali childreniitti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]