Johanna Sällström

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Johanna Sällström

Johanna Maria Ellinor Sällström (30. joulukuuta 1974 Tukholma13. helmikuuta 2007 Malmö) oli ruotsalainen näyttelijä, joka tuli tunnetuksi Henning Mankellin Kurt Wallander -elokuvasarjan Linda Wallanderina.

Sällström esiintyi ensi kerran näyttelijänä jo 19-vuotiaana Ruotsin television Tre Kronor -sarjassa. Hänen varsinainen läpimurtonsa oli trillerissä Under ytan, josta hän voitti Ruotsin elokuvainstituutin Guldbagge-palkinnon parhaasta naispääosasta. Linda Wallanderin roolissa Sällström näytteli ensimmäisen kerran vuonna 2004 elokuvassa Ennen routaa. Sällström ehti esiintyä yhteensä 13 Wallander-elokuvassa. Muita hänen elokuviaan ovat muun muassa Yhteinen onni ja Tunnustus. Elokuvien lisäksi Sällström näytteli teatterissa sekä kotikaupungissaan Malmössä että Ystadissa.

Sällström kuoli 32-vuotiaana kotonaan 13. helmikuuta 2007. Sällström oli päässyt saman päivän aamuna kotiin psykiatrisesta hoidosta.[1] Hän teki itsemurhan.[2] Hän oli kärsinyt syvästä masennuksesta läpikäytyään vuonna 2004 Aasian tsunamin. Hänen perheeseensä kuului myös 5-vuotias tytär.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.