Joensuun laulujuhlat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joensuun laulujuhlat oli Joensuun kaupungin vuosina 1981–1997 järjestämä musiikkipainoitteinen festivaalitapahtuma. Laulumusiikilla oli vain pieni sija ohjelmistossa; festivaali oli musiikkipainotteinen, mutta myös muut taiteenlajit olivat edustettuina. Tapahtuma päätettiin lopettaa 1997 sen tuottaman 950 000 markan (noin 160 000 euron) tappion vuoksi.,[1] mutta aloitettiin uudestaan vuonna 2014.

Laulujuhlia dokumentoitiin muun muassa juhlakirjajulkaisuin (Vuoden 1992 laulujuhlat kirjassa: Suomi 75 soi![2]) ja monin musiikkiäänittein (esimerkiksi LP-levylle: "Joensuun laulujuhlat 84", Joelp 84[3]).

Konserttien ja tapahtumien pitopaikkoja olivat muun muassa Joensuun laulurinne, Carelia-sali, Karjalantalo, Joensuun kaupunginteatteri, teatteriravintola, konservatorion sali, Joensuun taidemuseon sali ja tori.

Vuonna 1987 Joensuun laulujuhlat päätti yrittää juhannusajan rock-tapahtumana ja isona kilpailijana Ilosaarirockille. Kaupungin järjestelypäällikkö Aulis Järvinen ehdotti, että tulevina vuosina laulurinteen rock-tapahtumasta voisi tehdä valtakunnallisen tapahtuman jopa 50 000 hengelle. Paria viikkoa myöhemmin kaupunginjohtaja Aaro Heikkilä tuuletteli asiaa Ilta-Sanomien haastattelussa.[4] Kuitenkin vasta 1993 kuului rock-juhannus mukaan laulujuhlien festivaalitarjontaan.

Joensuun laulujuhlat järjestettiin 17 vuoden tauon jälkeen uudestaan 2014.[5][6]

Festivaalin taiteelliset johtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.