Jiří Fischer

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Jiri Fischer)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jiří Fischer
Henkilötiedot
Syntynyt31. heinäkuuta 1980
Hořovice, Tšekkoslovakia
Kansalaisuus  Tšekki
Jääkiekkoilija
Pelipaikka puolustaja
Maila vasen
Pituus 193 cm
Paino 102 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1999–2005
Seurat Detroit Red Wings (NHL)
Liberec (CZE)
NHL-varaus 25. varaus, 1998
Detroit Red Wings
Mitalit
Maa:  Tšekki
Miesten jääkiekko
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Itävalta 2005 jääkiekko

Jiří Fischer (s. 31. heinäkuuta 1980, Hořovice, Tšekkoslovakia) on entinen tšekkiläinen jääkiekkoilija, joka edusti koko uransa NHL-liigan Detroit Red Wingsiä. Fischerin pelipaikka oli puolustaja.

Fischer oli isokokoinen puolustava puolustaja, joka taklasi kovaa ja oli hyvin liikkuva. Hän oli Detroitin yksi eniten taklaavista pelaajista. Fischerin ura katkesi vuonna 2005 sydänvaivoihin.

Marraskuun 21. päivänä vuonna 2005 Fischer lyyhistyi maahan hänen sydämensä pysähdyttyä yhtäkkisesti ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Fischer saatiin elvytettyä hänen oltuaan 6 minuuttia elottomana, jonka jälkeen hänet toimitettiin sairaalahoitoon. Ottelu keskeytettiin Fischerin kohtauksen vuoksi ja siirrettiin myöhempään päivämäärään.

Fischerin sydänviaksi todettiin joko kammiotakykardia tai kammiovärinä, ja Fischerin piti välttää kaikkia fyysisiä aktiviteettejä kuusi viikkoa.

Fischer on tätä nykyä Detroit Red Wingsin palkkalistoilla pelaaja-asioissa. Hän toimii johtajana pelaajien kehityspuolella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.