Jiří Hunkes

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jiří Hunkes
Jiří Hunkes vs Adam Svoboda.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 31. heinäkuuta 1984 (ikä 30)
Brno, Tšekkoslovakia
Kansalaisuus Tšekki
Pelipaikka puolustaja
Maila oikea
Pituus 183 cm
Paino 80 kg
Seura
Seura HC Liberec
Sarja ČEL
Pelaajaura
Pääsarjaura 2002–
Aik. seurat HC Třinec (ČEL),
Rauman Lukko (SML)
Pelicans (SML)
HC Liberec (ČEL)
Lev Poprad (KHL)
Lev Praha (KHL)
Sparta Praha (ČEL)

Jiří Hunkes (s. 31. heinäkuuta 1984 Brno, Tšekkoslovakia) on tšekkiläinen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan puolustaja, joka siirtyi kaudeksi 2014–2015 Tšekin pääsarjassa pelaavan tšekkiseura HC Libereciin.

Tšekin Extraliigan HC Třinecissä pelannut Hunkes siirtyi kaudeksi 2006-2007 Rauman Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella[1]. Hunkesilta odotettiin paljon Raumalla, sillä edellinen kausi oli ollut ns. läpimurtokausi, jonka aikana hänet valittiin Tšekin maajoukkueeseen. Lopulliseen MM-kisajoukkueeseen valintaa ei kuitenkaan tullut. Hunkes kuitenkin osoittautui pettymykseksi kiekollisen puolustajan roolissa, mikä hänestä oli kaavailtu. Kiekolliselle puolustajalle hyvin tärkeä laukaus oli heikohko ja kesken kauden tapahtunut loukkaantuminen vaikeutti kokoonpanoon mahtumista. Lukko päästikin miehen menemään ja 25.1.2007 Hunkes sopi loppukauden kestävän sopimuksen Lahden Pelicansin kanssa[2]. Loppukauden kestävään sopimukseen tehtiin myös optio kaudesta 2007-2008.

Hunkes jätti Suomen yhden kauden jälkeen ja palasi kotimaahansa, kun hän teki neljän vuoden sopimuksen HC Liberecin kanssa.[3] Neljän Liberec-kauden jälkeen Hunkes teki sopimuksen KHL:ssä aloittavan Lev Popradin kanssa. Hän pelasi kauden Popradissa ja vaihtoi seuraavaksi kaudeksi joukkueen KHL:ssä korvanneeseen Lev Prahaan.

Hunkes pelasi alkukauden 2012–2013 Lev Prahassa, mutta siirtyi kesken kauden lainalle Extraliigassa pelanneeseen HC Sparta Prahaan. Hänen sopimuksensa Lev Prahaan olisi jatkunut vielä kaudelle 2013–2014, mutta hänen sopimuksensa purettiin. Hunkes siirtyi tämän jälkeen Extraliigaseura HC Libereciin.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.