Jessica Sutta

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jessica Sutta
Jessica Sutta 2009.jpg
Jessica Sutta Hollywoodissa, Kaliforniassa, syyskuussa 2009.
Syntynyt 15. toukokuuta 1982 (ikä 32)
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Miami, Florida, Yhdysvallat
Aktiivisena 2002–
Tyylilajit pop, R&B
Ammatit laulaja, tanssija, näyttelijä
Yhtyeet The Pussycat Dolls
Levy-yhtiöt A&M (2004-)

Jessica Lilian Sutta (s. 15. toukokuuta 1982, Miami, Florida) on yhdysvaltalainen tanssija, laulaja ja näyttelijä, joka on tunnettu lähinnä The Pussycat Dolls -yhtyeen jäsenyydestä, mutta ei kuulu bändiin enää.

Suttan isä on venäläisiä ja puolalaisia sukujuuria omaava juutalainen ja äiti taas japanilaista ja irlantilaista syntyperää. Hän aloitti tanssitunnit kolmevuotiaana ja 14-vuotiaana hän meni New World School of the Arts -kouluun opiskelemaan tanssia. Loukattuaan molemmat polvensa hän siirtyi teatterin pariin, mutta jatkoi lopulta tanssimista. Vuonna 1999 Sutta liittyi Miami Heat -tanssiryhmään ja pääsi kapteeniksi vuonna 2001. Hän näytteli myös ruotsalaisessa saippuasarjassa Ocean Ave, jota kuvattiin Floridassa.

Vuonna 2002 Sutta muutti Los Angelesiin ja teki yksittäisiä keikkoja tanssijana. Hän esiintyi muun muassa Will Smithin, Beyoncén, Craig Davidin ja Gloria Estefanin musiikkivideoissa. Koreografi Robin Antin löysi hänet ja antoi hänelle paikan Pussycat Dolls -yhtyeessä vuonna 2002. Hänellä on muiden jäsenten tapaan sopimus Interscope-levy-yhtiön kanssa.

Jessica on tehnyt yhteistyötä myös Paul Van Dykin kanssa. Hän toimi vokalistina kappaleessa "White Lies".

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.