Jeremy Sumpter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeremy Sumpter vuonna 2014.

Jeremy Robert Myron Sumpter (s. 5. helmikuuta 1989 Monterey, Kalifornia[1]) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän näytteli nimiroolia elokuvassa Peter Pan (2003). Muita merkittäviä rooleja hänellä on ollut muun muassa elokuvissa Just a Dream (2002) ja Local Boys.[2]Sumpter on toiminut myös mallina. Hänellä on kolme sisarusta, veli Travis, pikkusisko Jennifer ja kaksossisko Jessica. Myös molemmat hänen siskoistaan toimivat viihdealalla.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sumpter syntyi Sandy ja Gary Sumpterin lapsena. Hänellä on kaksossisko Jessica, ja kaksi muuta sisarusta, Owen (äidin edellisestä avioliitosta) ja Jennifer. Perhe muutti äidin vanhaan kotikaupunkiin Mount Sterlingiin, Kentuckyyn kun hän oli noin 10 kuukauden ikäinen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Sumpter oli 11-vuotias hän liittyi International Modeling and Talent Associationiin ja aloitti mallina Kentuckyssa. Hän myös voitti Vuoden paras teinimalli -tittelin, jonka hän allekirjoitti managerinsa Mark Robertsin kanssa. Sumpter päätti muuttaa takaisin Los Angelesiin perheensä kanssa.

Sumpterin ensimmäinen elokuvarooli oli vuonna 2001 elokuvassa Frailty. Sumpter palkittiin a Saturn Award -gaalassa tittelillä paras nuoren näyttelijän roolisuoritus. Sen ansiosta hän esiintyi Danny Gloverin kanssa showtime-elokuvassa Just a Dream.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jeremy Sumpter IMDb. Viitattu 9.7.2022.
  2. Jeremy Sumpter themoviedb.org. Viitattu 9.7.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jeremy Sumpter.

 

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.