Jenni Vainio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jenni Vainio
Jenni Vainio
Jenni Vainio
Näyttelijä(t) Anu Palevaara
Kesto 1999–2001, 2002–2011, 2012–2013
Ensi-
esiintyminen
Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen
(25. tammikuuta 1999)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 2435: Muistoissa vain oot
(22. maaliskuuta 2013)
Henkilötiedot
Koko nimi Jenni Susanna Vainio
Status kuollut
Ammatti toimitusjohtaja, malli, tarjoilija
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Lempäälä
Asuinpaikka Helsinki
Kuolinsyy ampumahaava
Suhteet
Vanhemmat Birgitta Vainio
Iiro Vainio
Sisarukset Katja Vainio
Puoliso(t) Patrick Sirén (kuollut)
Ossi Puolakka (eronnut)
Ami Vainio (eronnut)
Toni Veijalainen (eronnut, kuollut)
Lapset Niko Vainio

Jenni Susanna Vainio[1] (ent. Puolakka ja Sirén, 13. lokakuuta 1972 Lempäälä[2]20. maaliskuuta 2013 Helsinki) oli Anu Palevaaran näyttelemä kuvitteellinen hahmo MTV3-kanavan saippuasarjassa Salatut elämät. Hahmo oli mukana sarjassa vuosina 1999–2001, 2002–2011 sekä syksystä 2012 maaliskuuhun 2013 asti. Hahmo nähtiin sarjasta tehdyssä tv-oheissarjassa nimeltä Pihlajasatu kesällä 2018.[3] Jennillä oli pitkään hallussaan sarjassa pisimpään ollut naispäärooli vuoden 2018 alkuun asti, jolloin Ulla Taalasmaa ohitti hänet.

Jenni sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 1999.

Jenni poistui sarjasta ensimmäisen kerran vuonna 2001 näyttelijän äitiysloman myötä. Tuolloin Palevaara ei ollut vielä varma, haluaisiko enää jatkaa sarjassa äitiysloman jälkeen.[4] Palevaara kuitenkin palasi sarjaan vuonna 2002 ja hänen raskautensa kirjoitettiin myös Jennille, joka oli poissaolonsa aikana synnyttänyt poikalapsen. Seuraavan kerran Jenni poistui näyttelijän omasta tahdosta marraskuussa 2011.[5] Jenni palasi sarjaan jälleen 28. syyskuuta 2012 esitettävässä jaksossa, jossa hän soitti Cindylle puhelun.[6][7] Jenni nähtiin sarjassa jälleen lokakuussa 2012, jolloin selvisi Jennin olleen Saksassa. Jenni oli naimisiin mentyään vaihtanut sukunimensä Siréniksi. Jenni poistui sarjasta lopullisesti maaliskuussa 2013, kun Kuulan perhettä ahdistellut Heiskanen ampui vahingossa Sepon sijaan Jennin.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenni oli sarjan alussa yksinkertainen nuori nainen, joka oli usein työtön ja varaton, eikä aina pystynyt maksamaan itse vuokraansa vaan joutui usein lainaamaan siskoltaan. Jenni oli myös erotettu koulusta, koska hän ei ollut suorittanut riittävästi kursseja. Jenni panosti paljon ulkonäköönsä ja miehiin. Jenni joutui useamman kerran pettymään miesten torjuessa hänet tai käytettyään häntä hyväksi. Myöhemmin Jenniä kasvatti vastuuntuntoisemmaksi Nikon syntyminen ja Kentaurin omistajuus.

Perhe ja muut ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenni varttui Lempäälässä siskonsa Katjan ja vanhempiensa Birgittan ja Iiron kanssa. Nuorena Jenni muutti siskonsa kanssa Helsinkiin, jossa he asuivat tädiltään vuokraamassa asunnossa. Jennillä on poika Niko, jonka Jenni synnytti ollessaan saksalaisessa vankilassa edesmenneen Toni Veijalaisen aiheuttamien velkojen vuoksi.

Jenni oli aikeissa mennä naimisiin Nikon biologisen isän Tonin kanssa, mutta Toni karkasi hääpäivänä teille tietämättömille kirkosta, kunnes palasi sekoittamaan Jennin elämää vuonna 2003. Jo ensimmäisellä tuotantokaudella ja myöhemmin Tonin jätettyä Jennin heidän hääpäivänään, Jennillä oli suhde Aki Nikkisen kanssa. Jennin näyttelijä Anu Palevaara on maininnut Akin olleen Jennin suurin rakkaus Pihlajakadulla. Suhteiden kariuduttua niin Toniin kuin Akiinkin, Jennillä oli vankilasta palattuaan lyhyitä suhteita eri miehiin. Myöhemmin Jenni alkoi seurustelemaan itseään nuoremman Ami Vainion kanssa. He menivät naimisiin ja Amista tuli Nikon adoptioisä, mutta pitkä liitto päättyi eroon.

Sen jälkeen hän meni naimisiin Ossi Puolakan kanssa, mutta suhde päättyi eroon Ossin muistinmenetyksen takia. Jenni päätyi parisuhteeseen Ossin lääkärin Miika Mäkelän kanssa. Suhde kuitenkin päättyi Miikan palattua yhteen entisen vaimonsa Katariinan kanssa. Ossin muistin palauduttua Jenni palasi yhteen tämän kanssa yhteen. Jenni kuitenkin ihastui ministeri Asko Erkkilään, jolloin Jennin ja Ossin suhde päättyi. Ministerin ja Jennin suhdetta vaikeutti se, että Asko oli edelleen naimisissa vaimonsa Mintun kanssa. Vaikea suhde päättyi eroon ja Asko palasi vaimonsa luokse. Myöhemmin Jenni palasi yhteen Ossin kanssa ja pari meni uudelleen naimisiin. Ossi jätti Jennin ihastuttuaan juuri syntyneen poikavauvansa äitiin Cindy Rintalaan. Jennin ja Ossin välit olivat paranemaan päin ennen Jennin kuolemaa, mutta he eivät ehtineet lopullisesti sopia välejään.

Asunto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenni asui koko aikansa Pihlajakatu 23:n toisessa kerroksessa olevassa asunnossa B4. Sarjan alussa Jenni asui siellä siskonsa Katjan kanssa tätinsä vuokralaisena; asuntoon otettiin alivuokralaiseksi myös Toni Veijalainen. Jennin oltua vankilassa Jennin ja Katjan täti myi asunnon Camilla Mustavaaralle, mutta Jenni, Katja ja Niko saivat jatkaa asumista asunnossa. Katjan muutettua Tampereelle Ami muutti Jennin elämänkumppaniksi. Jennin ja Amin erottua asunnossa on asunut Jennin miesystävä Eero Vanala, mutta suhde päättyi eroon. Kuvioihin palannut Aaro tekeytyi Eeroksi ja poltti Jennin asunnon. Niko lähti teini-ikäisenä pois Pihlajakadulta opiskelemaan matematiikkaa. Huonosti yksin viihtyvä Jenni otti alivuokralaiseksi Isabella Holmin. Kentaurin räjähdyksen jälkeiset erimielisyydet johtivat siihen, että Jenni heitti Isabellan ulos asunnosta. Uusi asuinkaveri löytyi pian Sara Polvijärvestä, joka kuitenkin osoittautui huijariksi ja Jenni ajoi hänetkin pois asunnostaan. Jennin poistuttua Pihlajakadulta Katariina Mäkelä otti asuntoon Sebastian Vuorelan ja Elias Vikstedin, ja asunto remontoitiin. Palattuaan Pihlajakadulle Jenni asui asunnossa kuolemaansa saakka.

Työelämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alkaessa Jenni opiskeli matkailualaa, mutta jo ensimmäisissä jaksoissa paljastui, että hän oli lentänyt ulos koulusta. Hän yritti etsiä uusia töitä menestymättä etsinnöissä. Jennin ensimmäinen työpaikka sarjan aikana oli hänen miesystävänsä Aki Nikkisen tarjoama paikka tarjoilijana kahvila Barbaarissa. Myöhemmin Jenni kokeili mallinnuraa, mutta joutui hankaluuksiin, kun Akin entinen vankilakaveri Pertti ”Vemmu” Pihlaja alkoi häiriköidä häntä. Jenni työskenteli Barbaarissa kuitenkin aina siihen asti, että joutui vankilaan.

Vankilasta päästyään Jennin lyhytaikainen miesystävä Ville Paananen järjesti Jennille työpaikan keittiövälineiden esittelijänä, jolloin hänet tunnettiin nimellä ”Miss Keittiö”. Työ oli kuitenkin kiireistä ja siihen liittyi paljon ulkomaille matkustamista, mikä oli este Nikon yksinhuoltajana toimivalle Jennille. Jennin työt ”Miss Keittiön” ominaisuudessa kuitenkin vähenivät myös uuden ”Miss Keittiön” valinnan myötä. Jenni jatkoi tarjoilijana Barbaarista Kentauriksi vaihtuneessa kahvilassa, jonka omistajana toimi tällöin Ken Ojala. Työhönsä kyllästynyt Jenni pyrki ravintolapäälliköksi, mihin Ken ei kuitenkaan suostunut. Sen sijaan vaihtoi työpaikkaa Snow Teamille pr-emännäksi, mutta ehti olla siellä lähinnä vain koeajalla.

Jennille tuli väliaikainen ero Amista, kun tämä kuuli Jennin viettäneen yön Heikki Ratilan kanssa. Jenni yritti saada Amin takaisin itselleen ostamalla Irma Halosen avulla kahvilan Keniltä. Jenni osti Irman osuuden kahvilasta tämän lähdettyä Kyprokselle tyttärensä Anna-Maijan ja lapsenlapsensa Tanelin kanssa. Myöhemmin Jenni joutui myymään talousongelmien vuoksi puolet kahvilasta Isabella Holmille. Kun Kentauri räjähti vioittuneen kaasuhellan aiheuttaman kaasuräjähdyksen vuoksi, Jenni joutui työttömäksi.

Tämän jälkeen Jenni työskenteli kosmetologina majatalo Amandassa toimivassa Jardin Day Spa -kauneushoitolassa, kunnes muutti pois Suomesta. Kun hän palasi, selvisi että hänen uusi aviomiehensä oli ostanut Span hänelle häälahjaksi. Jennin kuoltua omistus siirtyi perintönä hänen pojalleen Nikolle, joka lopetti Span vuokrasopimuksen Amandan tiloissa vuonna 2014.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suhde Akiin, sitten Toniin ja joutuminen vankilaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo sarjan ensimmäisen tuotantokauden keväällä Jenni rakastui Aki Nikkiseen, jota pidettiin yleisesti naapuruston rikollisena. Jenni pysyi silti Akin rinnalla. Pari kuitenkin erosi, kun Jenni ihastui Akin rikollistuttavaan Pasi Ruotsalaiseen. Kun Aki sai kuulla, että Pasi oli raiskannut Jennin niin hän hakkasi Pasin sairaalakuntoon. Sen jälkeen Jenni rakastui siskonsa miesystävään Toni Veijalaiseen, joka oli ollut jo jonkin aikaa rakastunut Jenniin. Toni jätti Katjan ja he aloittivat julkisen suhteen Tonin kanssa. Keväällä Toni äkkirikastui rahanpesun myötä, ja hän muutti Jennin kanssa Frankfurtiin. Syksyllä 2000 he tulivat viettämään häitään Suomeen. Jenni sai tietää Tonin rikollisista puuhista, mutta Toni vakuutteli tehneensä kaiken vain Jennin hyväksi. Jenni vaati Tonia jättämään rikokset taakseen, jotta he voisivat Jennin puolesta mennä naimisiin. Toni ei suostunut Jennin ehtoihin, vaan lähti kirkosta jättäen Jennin ja häävieraat vaille selittelyjä.

Epäonnistuneen hääpäivän jälkeen Jenni ja Aki aloittivat suhteensa uudelleen. Lisäksi Jenni halusi luoda uraa näyttelijänä ja palkkasi managerikseen Maaritin, jonka kanssa Aki pelehti hänen selkänsä takana. Saatuaan tietää asiasta Jenni tapaili hetken aikaa varakasta Eerik Ekholmia, joka maksoi Jennin velkoja. Jennin ja Akin onnea ei muutenkaan kestänyt kovin kauaa, kun Jenni lopulta joutui Tonin järjestämien velkojen vuoksi saksalaiseen vankilaan. Jenni ja Aki hyvästelivät toisensa lentokentällä ja Aki jäi itkemään Jennin perään. Aki yritti myös pitkään saada Jenniä vapaaksi vankilasta onnistumatta kuitenkaan. Jenni ja Aki eivät enää koskaan tavanneet Pihlajakadulla, sillä Aki ehti lähteä ennen kuin Jenni palasi vankilasta.

Paluu vankilasta, tutustuminen Amiin ja Tonin paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenni palasi vankilasta pienen Niko-vauvan kanssa kevään 2002 päätösjaksossa. Hän valehteli ensin Katjalle, että Niko on Akin lapsi, mutta Katja päätteli Nikon syntymäajasta, että Niko on Tonin poika. Paluunsa jälkeen Jenni seurusteli jonkin aikaa Ville Paanasen kanssa ja hänet valittiin ”Miss Keittiöksi” ja teki tämän ominaisuudessa edustustöitä. Jenni tarvitsi lastenhoitoapua ja pyysi naapurissa Sofia Salinia hoitaneelta Amilta apua Nikon hoitamisessa. Tällöin vielä rastapäinen Ami ihastui Jenniin, joka ei kuitenkaan kokenut olevansa valmis suhteeseen teini-ikäisen miehen kanssa. Ami loukkaantui, mutta pari aloitti kuitenkin seurustelun.

Kun Ami ja Jenni olivat vihdoin onnellisia yhdessä ja Jenni oli päässyt yli heidän ikäerostaan, Toni palasi Pihlajakadulle. Vaikka Jenni yritti valehdella, ettei Niko oli Tonin poika ja pyysi Tonia häipymään elämästään, Toni jäi Pihlajakadulle sekoittamaan kuvioita. Näihin aikoihin Tonilla oli myös peliä meneillään Jennin vuokranantajan Camillan kanssa. Jenni jätti Amin, koska ei voinut enää taistella Toniin kohdistuneita romanttisia tunteitaan vastaan. Jenni uskoi, että Toni olisi muuttunut rehelliseksi ja heistä tulisi onnellinen pikkuperhe. Toni paljastui jälleen kerran huijariksi ja hänen velkojansa hukuttivat hänet syksyllä 2003. Toni löydettiin kuolleena vasta tammikuussa 2004. Tonin kuolema oli henkisesti raskas niin Jennille kuin Camillallekin.

Suhde Amiin vakiintuu, häät ja Kentaurin omistajuus sekä ero Amista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päästyään yli Tonin kuolemasta, Jenni aloitti jälleen suhteen Amin kanssa. Ami muutti asumaan Jennin luo ja myöhemmin he työskentelivät yhdessä Kentaurissa. Jenni oli pitkästä aikaa onnellinen ja yhteiselo Amin kanssa sujui hyvin. Ami tosin poistui Pihlajakadulta keväällä 2004 hänen äitinsä sairastuttua syöpään. Hän palasi takaisin ilman rastoja, lyhyillä hiuksilla.

Kun Niko eräänä päivänä kutsui Amia isäkseen, päättivät Jenni ja Ami mennä naimisiin, jotta Amista voisi tulla virallisesti Nikon adoptioisä. Ami otti avioliiton myötä Jennin sukunimen. Avio-onnea ei sitten kuitenkaan kestänyt kovin kauaa, kun Jenni petti Amia erään Heikin kanssa. Samoihin aikoihin Jennistä tuli myös Kentaurin uusi omistaja, tällöin hän tosin omisti Kentaurista vasta puolet. Toisen puolikkaan omisti Irma Halonen. Jennin uskottomuudesta seurasi väliaikainen ero, joka ajautui siihen, että kevään 2005 päätösjaksossa Ami lähti Kentsun kanssa laivalla pois maasta, vaikka Jenni yritti kovasti saada hänet jäämään. Samaisen jakson lopussa Jenniä ammuttiin jalkaan ja heti syksyn 2005 ensimmäisissä jaksoissa Ami palasi takaisin sarjaan hoitamaan Nikoa.

Myöhemmin he kyllä palasivatkin yhteen, mutta erosivat lopullisesti keväällä 2007. Ennen eroa Ami oli Jennin tukena tämän sairastuessa rintasyöpään. He olivat myös suunnitelleet yhteisen lapsen hankkimista, mutta sitä piti lykätä sädehoitojen takia. Jenni pysyi Amin kanssa erosta huolimatta puheväleissä Nikon takia. Ami poistui sarjasta vuonna 2008 muuttaessaan Thaimaahan.

Suhde Eeroon, sitten Ossiin ja Kentaurin räjähdys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erottuaan Amista Jenni tutustui Eero Vanalaan, jonka kanssa he seurustelivat jonkin aikaa. Jenni rakastui Pihlajakadulle saapuneeseen Rafael Aroon ja erosi Eerosta. Suhteen aikana Eeron ilkeä kaksoisveli Aaro yritti polttaa Jennin elävältä asuntoonsa, mutta naapurit ja sairaanhoitajat ehtivät pelastaa Jennin ajoissa.

Myöhemmin Jennin ja Rafaelin on/off-säädön aikana Jenni päätyi sattumalta sänkyyn Ossi Puolakan kanssa ja vaikka Jenni halusikin aluksi seurustella Rafaelin kanssa niin sekä Ossi että Jenni alkoivat oikeasti rakastua toisiinsa. Jenni itse ei kaivannut vakavaa suhdetta vaan enemmänkin hauskanpitoa ja vastoin hänen odotuksiaan ja toiveitaan huhtikuussa 2008 esitetyssä jaksossa ensin Rafael ja sitten Ossi tunnustivat Jennille olevansa rakastuneita tähän.[8] Jenni ei kuitenkaan uskaltanut myöntää tunteitaan Ossia kohtaan, joten tämä alkoi seurustella Isabellan kanssa. Myöhemmin Jenni ja Ossi päätyivät kuitenkin yhteen ja he menivät naimisiin Las Vegasissa Elviksen vihkimänä. Kovasti töitä tehnyt Ossi sairastui aivoverenvuotoon, mutta ennen leikkausta he virallistivat avioliittonsa sairaalavuoteella. Leikkauksen jälkeen Ossi ei enää muistanut Jenniä tai rakkauttaan tätä kohtaan. He yrittivät suhdetta Jennin kanssa, mutta Ossi otti avioeron.

Jenni oli tähän mennessä ehtinyt jo rahaongelmissa myydä puolet Kentaurista Isabellalle. Jenniä potkinut onnettomuus kohtasi myös Jennin työelämän: vanha kaasuhella aiheutti räjähdyksen Kentaurissa ja Jennin pitkäaikainen työ hajosi savuna ilmaan. Kaiken lisäksi Jenni oli unohtanut maksaa vakuutusmaksut eikä saanut yhtään korvauksia räjähdyksestä.

Suhde Miikaan, sitten Askoon ja uusi avioliitto Ossin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työpaikkansa menettänyt Jenni sai lohtua uudesta suhteestaan Miika Mäkelään, joka oli Ossin lääkäri aivoverenvuodon ajoilta. Miikaa varjostivat kuitenkin menneisyyden haamut, kuten ex-tyttöystävä Sara Polvijärvi, jolla oli pakkomielle Miikaan. Sara juoni kaikenlaista saadakseen parin eroamaan ja vielä Miikan ex-vaimon Katariinan ilmestyminen Pihlajakadulle aiheutti lopullisen eron.

Ossi, jonka muisti oli vihdoin palannut, kosi Jenniä, joka kuitenkin vastasi kieltävästi. Hän rakastui sitten ministeri Asko Erkkilään, joka oli vielä naimisissa vaimonsa kanssa. Jennin ja Askon suhde paljastui julkisuudelle, jolloin Asko päätti palata vaimonsa luo ja jätti Jennin. Näihin aikoihin Jennin hiusväri vaihtui vaaleasta ruskeaan.

Jenni ja Ossi palasivat yhteen, ja kihlautuivat. Vasta hääjuhlassa Jenni sai tietää, että Ossin yhden illan juttu ennen heidän seurusteluaan tapahtui hänen hyvän ystävänsä Cindyn kanssa. Cindy odotti lasta Ossille, mikä järkytti rakastunutta Jenniä. Jenni päätti kuitenkin hyväksyä asian ja antoi Ossille oikeuden olla Cindyn lapsen isä. Ossi kuitenkin ihastui Cindyyn heidän poikansa synnyttyä ja jätti Jennin.

Vauvojenvaihto ja lähtö Suomesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jenni halusi kostaa Ossille tämän teon. Niinpä Jenni vaihtoi vastasyntyneet Cindyn sekä Isabella Holmin ja Sebastian Vuorelan poikavauvat keskenään. Alexander Holmin joutuessa sairaalaan leikkaukseen sydänsairauden vuoksi, Jenni kertoi totuuden Cindylle. Cindy järkyttyi saadessaan tietää, että hänen lapsensa on vaihdettu toiseen eikä voinut enää sietää Jenniä silmissään.

Jenni ja Cindy lähtivät Porissa järjestetyiltä kosmetiikkamessuilta Helsinkiin. Matkalla pari pysähtyi huoltoasemalle, minkä aikana Jenni piiloutui Cindyltä. Cindy jatkoi matkaansa ilman Jenniä. Huoltoaseman pihaan ajoi auto, jonka kyytiin Jenni nousi.

Paluu, sotkujen selvittelyä ja kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähes vuoden kuluttua Jennin katoamisesta tämä soitti Cindylle ja ilmoitti palaavansa Pihlajakadulle. Blondiin hiusväriin palannut Jenni oli Saksassa ja ilmoitti toimistossa alaiselleen tahtovansa mahdollisimman nopeasti Helsinkiin firman lentokoneella. Selvisi, että Jennin uusi sukunimi oli Sirén. Jennin saavuttua Helsinkiin häntä oli vastassa sama henkilö, joka kuskasi hänet pois Porista vauvojenvaihdon paljastuttua Cindylle. Kyseinen henkilö paljastui Kalle Laitelaksi.

Jenni pyyteli Ossilta anteeksi aiheuttamaansa vahinkoa. Ossi luuli Jennin pahoittelevan yllättävää lähtöään, ja Jennikin tajusi Ossin olevan tietämätön vauvojenvaihtotapauksesta. Myöhemmin Jenni vaati Cindyltä saada tietää, miksei tämä ole kertonut vauvojenvaihdosta. Jenni sai tietää, että Cindyn ja Ossin biologinen lapsi, Alexander Holm, on kuollut.

Myöhemmin Cindyn työpaikalla Jardin DaySpassa Jenni ilmoitti Cindylle ja Pepille olevansa Span uusi omistaja. Pian paljastui, että Jennin puoliso Patrick oli kuollut ennen kuin Jenni saapui Suomeen. Jenni oli täten vaihtanut sukunimensä takaisin Vainioksi. Jenni oli järkyttynyt Patrikin kuolemasta ja lievien mielialahäiriöiden vuoksi käveli unissaan. Jenni toipui, mutta joutui oikeudenkäyntiin syytettynä lapsien vaihdosta. Jenni oli valmistautunut menemään vankilaan, mutta yllättyi oikeuden määrättyä hänet pelkästään rahallisiin korvauksiin.

Kalle ja Katariina olivat järjestäneet Jennille piristystä kutsumalla tämän siskon, Katjan, Pihlajakadulle. Baarissa Jenni kiinnostui tapaamastaan Anders-nimisestä miehestä. Seuraavana päivänä Jenni ja Anders sopivat treffit. Sisarukset lähtivät ostamaan Jennille illallismekkoa. Ulko-ovella Jenni joutui Kuulan perhettä ahdistelleen Heiskasen vahinkolaukauksen uhriksi. Jenni sai surmansa luodista, joka osui hänen rintakehäänsä. Luoti oli tarkoitettu ammuttavaksi Seppo Taalasmaata kohti.

Henkilösuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romanttiset suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aki Nikkinen: seurustelusuhde, päättyi eroon
  • Kari Taalasmaa: yksipuolinen ihastus Karin puolelta, Jenni ei ollut kiinnostunut Karista
  • Pasi Ruotsalainen: seurustelusuhde, päättyi Pasin raiskattua Jennin
  • Valtteri Elovirta: suudelma, mitään isompaan heidän välillä ei tapahtunut
  • Erik Ekholm: suhde, päättyi eroon
  • Toni Veijalainen: kihlaus, päättyi eroon ja sittemmin Tonin kuolemaan, suhteesta syntyi Niko
  • Petri Veijalainen: yhden illan juttu ja suudelma, Petri oli ihastunut Jenniin ja Jenni myös Petriin, Toni käski Jenniä pysymään erossa Petristä, osittain Tonin mustasukkaisuuden ja osittain Petrin kehitysvamman takia
  • Pertti "Vemmu" Pihlaja: Vemmu ihastui Jenniin, mutta sittemmin Vemmu yritti kaapata Jennin Ismon kaupalta ja uhkasi Ismo Laitelaa
  • Ville Paananen: seurustelusuhde, päättyi eroon
  • Mauri: kävivät treffeillä, mitään isompaan heidän välillä ei tapahtunut
  • Ami Vainio: seurustelusuhde, myöhemmin avioliitto, päättynyt, Amista tuli Nikon adoptioisä
  • Heikki Ratila: yhden illan juttu, Heikki maksoi siitä Jennille, että Jenni saisi ostaa Kentaurin
  • Eero Vanala: seurustelusuhde, päättyi eroon
  • Aaro Vaalanne: Aaro kidnappasi Eeron ja esiintyi Eerona, joka seurusteli silloin Jennin kanssa, joten Aarokin oli Jennin kanssa vähän aikaa, Jenni tajusi illallisella, että Aaro esiintyy Eerona, Aaro kolkkasi Jennin ja jätti hänet palavaan asuntoon, kun Jenni heräsi sairaalassa, Aaro sai Jennin uskomaan, että hän on "Eero", sittemmin "Eero" jätti Jennin ja alkoi seurustella Lauran kanssa esittäen edelleen Eeroa, myöhemmin Jenni tajusi uudestaan, että Aaro on kidnapannut Eeron ja hän yritti paljastaa Aaroa Lauralle Oonan ja Nikon kanssa, lopulta Oona pelasti Eeron parakista
  • Rafael Aro: seksisuhde, päättyi eroon
  • AP Isola: seurustelusuhde, päättyi eroon
  • Miika Mäkelä: seurustelusuhde, päättyi eroon
  • Asko Erkkilä: seurustelusuhde, päättyi eroon
  • Ossi Puolakka: avioliitto, päättyi eroon
  • Patrick Sirén: avioliitto, päättyi Patrickin kuolemaan
  • Anders Lampela: yhden illan suhde, jonka kanssa he sopivat toiset treffit juuri ennen Jennin kuolemaa

Ystävyyssuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Elina Taalasmaa: naapuri ja ystävä
  • Ulla Taalasmaa: naapuri ja tuttu
  • Silja Salin: ystävä, jolle Jenni antoi neuvoja miesten suhteen
  • Miia Laitela: ystävä, jolle Jenni antoi neuvoja miesten ja abortin suhteen, kuollut
  • Kalle Laitela: hyvä ystävä, Kalle auttoi Jenniä myös sarjan ulkopuolella
  • Ismo Laitela: naapuri ja tuttu
  • Laura Kiviranta: ystävä
  • Paula Sievinen: ystävä, jonka kanssa he jakavat mieshuolia ja antoivat toisilleen lapsenkasvatusvinkkejä, kuollut
  • Katri Sievinen: naapuri ja ystävä, jakavat mieshuolia, työskentelivät Snow Teamissa
  • Isabella Holm: ystävä, jonka Jenni otti alivuokralaiseksi, kuitenkin lensi ulos kodistaan syytettyään Jenniä Kentaurissa sattuneesta räjähdyksestä, myöhemmin he sopivat välinsä, mutta sittemmin he olivat taas välirikossa kun Jenni vaihtoi Isabellan ja Cindyn vauvat synnytyssairaalassa
  • Oona Kiviranta: Nikon lapsuudenystävä ja koulukaveri sekä Lauran tytär, yrittivät yhdessä paljastaa Aaron, kun Aaro piti Eeroa vankina ja esiintyi Eerona, pienenä Oona ampui vahingossa Jenniä jalkaan, mutta Jenni selvisi silloin ammuksesta
  • Salla Laitela: ystävä
  • Cindy Rintala: ystävä ja työkaveri, ystävyys kuitenkin päättyi Jennin tunnustaessa vaihtaneensa Cindyn ja Isabellan lapset synnytyssairaalassa ja Cindyn harrastettua seksiä Ossin kanssa Ossin ja Jennin vielä ollessa yhdessä
  • Katariina Mäkelä: hyvä ystävä
  • Liisa Salo: ystävä, Jenni tutustui Liisaan sarjan ulkopuolella saksalaisessa vankilassa, mihin Jenni oli joutunut Tonin velkojen takia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 611: Valheet siivittävät Jennin paluuta (02.09.2002) ja myöhemmin uudemman kerran jaksossa 2396: Helena herää haamutuimaan (28.01.2013)
  2. Selviää jaksossa 2394: Elias tajuaa Iidan ottaneen raskaasti (24.01.2013)
  3. Ilouutisia Salkkarit-faneille! uudessa tv-sarjassa seurataan Pihlajakadulta poistuneita hahmoja salatutelamat.fi. 25.1.2018. Arkistoitu 26.1.2018. Viitattu 25.1.2018.
  4. http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288335247132.html (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Anu Palevaara: Paluu Salkkareihin on mahdollinen 14.5.2012. Iltasanomat. Arkistoitu 15.10.2013. Viitattu 17.5.2012.
  6. Salatut elämät: Suosikkihahmo palaa jälleen ruutuun 25.9.2012. MTV3. Viitattu 25.9.2012.
  7. Vanha tuttu palaa Salkkareihin, katso kuka 25.9.2012. MTV3. Viitattu 25.9.2012.
  8. Tapahtuu jaksossa 1545: Jenni saa sitä, mitä ei tilaa (23.4.2008)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]