Jean Stapleton

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jean Stapleton vuonna 1977

Jean Stapleton (alun perin Jeanne Murray, 19. tammikuuta 1923, New York31. toukokuuta 2013 New York[1]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä.

Hän esiintyi urallaan niin kameran edessä kuin teatterissakin. Ensimmäisen varsinaisen läpimurto roolinsa hän teki vuoden 1960 musikaalielokuvassa Bells Are Ringing (Langat kuumina). Viimeisen roolinsa hän teki TV-elokuvassa vuoden 2001 rikostrillerissä A Most Deadly Family. Elokuvaa ei ole nähty Suomen TV:ssä.

Stapleton muistetaan kaikkein parhaiten Perhe on pahin -televisiosarjan Archie Bunkerin vaimona. Hän voitti Edith Bunkerin roolistaan kolme Emmyä ja kolme Golden Globea.

Stapleton oli naimisissa vuonna 1983 kuolleen William H. Putschin kanssa. Avioliitosta syntyi kaksi lasta, Pam ja John. Miehensä kuoleman jälkeisenä aikana Stapleton kertoi yleisölle ettei hän pysty puhumaan surustaan, mutta hän kuitenkin kertoi elävänsä elämäänsä yksi päivä kerrallaan.[1]

Stapleton oli kuollessaan 90-vuotias. Kuoleman syy oli luonnollinen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Silverman, Stephen M.: Jean Stapleton Dies at 90 people.com. 1.6.2013. Time Inc. Viitattu 2.6.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.