Jari Myllykoski

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jari Myllykoski heinäkuussa 2012.

Jari Heikki Myllykoski (s. 27. kesäkuuta 1959 Vaasa) on vasemmistoliiton kansanedustaja, joka valittiin eduskuntaan vuoden 2011 vaaleissa Satakunnan vaalipiiristä. Hän on vasemmistoliiton eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja ja kuuluu eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokuntaan sekä talousvaliokuntaan. Myllykoski on ollut eduskuntavaaliehdokkaana kaksi kertaa aikaisemmin, vuosina 1999 ja 2003, tulematta kuitenkaan valituksi.

Työura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkeakoskella nuoruutensa viettänyt Myllykoski muutti 1980-luvun alussa Kiukaisiin, jossa hän työskenteli seitsemän vuoden ajan Satanahka Oy:ssä, toimien samlla paikallisen Kumi- ja Nahkatyöväen Liiton ammattiosaston puheenjohtajana. Vuonna 1988 hän siirtyi Outokumpu Oy:n Harjavallan tehtaille, jossa Myllykoski työskenteli vuoteen 2005 saakka, ollen kymmenen vuoden ajan tehtaan pääluottamusmiehenä.[1] Vuosina 2005–2011 hän toimi Helsingissä Metallityöväen Liiton työehtosihteerinä.

Luottamustehtävät ja yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myllykoski kuuluu Nakkilan kunnanvaltuustoon ja Finnvera oyj:n hallintoneuvostoon.[2]

Jari Myllykoski asuu puolisoineen maatalossa Nakkilan Viikkalassa. Hänellä on kolme aikuista lasta ensimmäisestä avioliitostaan. Myllykosken tytär Sini Myllykoski on myös Nakkilan kunnanvaltuustossa vasemmistoliiton edustajana.[3] Myllykoski ilmoittaa harrastuksikseen laulamisen, runojen kirjoittamisen ja dekkarit. Lisäksi hän harrastaa koiria ja hevosia, sekä toimii palveluskoiratuomarina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Muutoksen merkit pistävät miettimään 24.6.2009. Kansan Uutiset Verkkolehti. Viitattu 14.4.2014.
  2. Hallintoneuvosto Finnvera. Viitattu 21.7.2012.
  3. Kunnan valtuusto Nakkila. Viitattu 21.7.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]