Jari Kaarela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jari Kaarela
Henkilötiedot
Syntynyt8. elokuuta 1958 (ikä 65)
Tampere
Jääkiekkoilija
Pelipaikka maalivahti
Hanska vasen
Pituus 178 cm
Seura
Seura
Tehtävä maalivahtivalmentaja
Pelaajaura
Pääsarjaura 1978–1986
Seurat SaPKo (I divisioona)
Indianapolis Checkers (CHL)
Forth Worth Texans (CHL)
Colorado Rockies (NHL)
Muskegon Mohawks (IHL)
Kiekkoreipas (SML)
Kärpät (SML)
HIFK (SML)
Valmennusura
Vuodet 1992–
Seurat Karhu-Kissat (I divisioona)
HIFK (SML)
HPK (SML)
Lokomotiv Jaroslavl (KHL)
Metallurg Magnitogorsk (KHL)
Atlant Mytištši (KHL)
TsSKA Moskova (KHL)
HK Sotši (KHL)
Sibir Novosibirsk (KHL)
Kunlun Red Star
Kiinan maajoukkue

Jari Kaarela (s. 8. elokuuta 1958 Tampere) on suomalainen jääkiekkomaalivahti ja -valmentaja. Hän pelasi urallaan NHL:ssä ja SM-liigassa. Hänen edustamiaan seuroja pelaajana olivat muun muassa HIFK ja Colorado Rockies.

Pelaajauransa jälkeen Kaarela on toiminut maalivahtivalmentajana, viimeksi Kiinassa Kunlun Red Starissa ja Kiinan maajoukkueessa.[1] Aiemmin hän on toiminut valmentajana Venäjän KHL-seuroissa SKA Pietarissa, Lokomotiv Jaroslavlissa, Atlant Mytištšissä, TsSKA Moskovassa, HK Sotšissa ja HK Sibir Novosibirskissa, josta hän sai potkut lokakuussa 2020.[2][3]

Kaarela on kaikkien aikojen toinen suomalainen maalivahti NHL:ssä. Otteluita kertyi viisi Colorado Rockiesin paidassa. Muita seuroja Yhdysvalloissa olivat Indianapolis Checkers (CHL), Fort Worth Texans (CHL) ja Muskegon Mohawks (IHL).[4]

Jari Kaarela on Ilveksen kasvatti ja on edustanut pelaajaurallaan Suomessa SaPKo:a, Kiekkoreipasta, Oulun Kärppiä ja HIFK:ta. Kaarela on myös valmentanut Suomen maajoukkuetta kausina 1997–2003.

Kaarela on urallaan voittanut SM-liigassa valmentajana muun muassa kultaa Jokereissa vuonna 1994, kultaa HIFK:ssa 1998, hopeaa HIFK:ssa 1999, kultaa HPK:ssa 2006 ja hopeaa HPK:ssa 2010. Lisäksi palkintokaapista löytyy neljä pronssimitalia, kaikki HPK:sta.

Kaarelalla on myös MM-kisoista kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Lisäksi hänellä on olympialaisista pronssimitali Naganosta 1998. KHL:ssä Kaarela on voittanut pronssia Lokomotiv Jaroslavlissa ja TsSKA Moskovassa kultaa.

Jari Kaarelalla on kaksi lasta. Tytär Johanna on yleisurheilija ja poika Topi on jääkiekkoilija.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]