Jari Hietanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jari Hietanen
Kuva: Linus Lindholm
Kuva: Linus Lindholm
Henkilötiedot
Syntynyt1962
Ammatti näyttelijä ja ohjaaja
Aiheesta muualla
IMDb

Jari Hietanen (s. 1962) on suomalainen näyttelijä ja ohjaaja.

Hietanen on näytellyt sekä teatterissa, televisiossa että elokuvissa. Hänen muistetaan epäonnisen venäläisen rosvon roolista elokuvassa Raid (2003). Tämän lisäksi hän on näytellyt elokuvissa Lunastus (1997), Neitoperho (1997) ja Populäärimusiikkia Vittulajänkältä (2004). Hietanen on yksi tamperelaisen Teatteri Telakan vakionäyttelijöistä sekä Yövieraat-teatteriryhmän perustajajäsen ja Juha Hurmeen pitkäaikainen työpari.

Hietanen on näytellyt useissa kuunnelmissa, muun muassa Yleisradion dramatisoimassa Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -sarjassa Anttoo Laurilaa.

Elokuvantekijänä, ohjaajana ja kirjoittajana, Hietanen on ollut mieluummin yhteistyökumppani kuin ottanut töitä omiin nimiinsä – niitä ovat vain lyhytelokuva Virkistysalue (1994) sekä dramatisointi Elmer Diktoniuksen romaanista Janne Kuutio (1989), televisioelokuva Janne Kuutio (1990, yhdessä Timo Harakan kanssa). Hietanen on ollut apulaisohjaajana ja toisena käsikirjoittajana useissa Tero Jartin elokuvissa. Lisäksi hän on ollut apulaisohjaaja Auli Mantilan elokuvassa Neitoperho (1997) ja Olli Saarelan elokuvassa Bad Luck Love (2000).

Hietanen oli myös yksi nelihenkisen Jumalan teatteri -ryhmän jäsen. Ryhmä muistetaan Oulun teatteripäivien 1987 esityksestä, johon kuului ulosteen heittely teatteriammattilaisista koostuvan seminaariyleisön päälle.[1]

Jari Hietanen työskentelee Vaasan kaupunginteatterin kiinnitettynä näyttelijänä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]