James Tucker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Tucker
Henkilötiedot
Ammatti animaattori

James Tucker on yhdysvaltalainen animaattori ja televisiotuottaja. Hän on ollut mukana tekemässä muun muassa Justice League ja Legion of Super Heroes animaatioita. Tucker voitti Daytime Emmyn vuonna 2001.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuckerin ensimmäinen sarja, jossa hän toimi hahmojen suunnittelijana ja storyboardien tekijänä oli Teräsmies-animaatio vuonna 1996. Hän oli myös tekemässä storyboardeja The New Batman Adventures sarjaan. Myöhemmin Tucker pääsi ohjaamaan muutaman jakson Batman of the Future animaatiossa vuosien 2000–2001 aikana. Seuraavaksi hän oli tuottamassa muun muassa Bruce Timmin ja Glen Murakamin kanssa Justice League -animaatiota, jossa Tucker oli myös suunnittelemassa hahmoja.

Pitkään muun muassa Bruce Timmin kanssa yhteistyössä ollut Tucker sai tilaisuuden luoda omanlaisia sarjoja, joista ensimmäinen oli vuosien 2006–2008 aikana esitetty Legion of Super Heroes, joka perustuu DC Comicsin sarjakuvan ryhmään Superlegioona. Sarjan jälkeen hän oli luomassa uutta Batman sarjaa Batman: The Brave and the Bold, joka on Tuckerin kolmas Batman piirretty ja viides jossa Batman on ollut mukana.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]