Jalkapallon Pelaajayhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jalkapallon Pelaajayhdistys ry
Perustettu 1992
Toimiala Jalkapallo
Kotipaikka Suomi Turku
Toiminnanjohtaja Markus Juhola
Puheenjohtaja Hannu Tihinen
Jäsenlehti Players
Aiheesta muualla
Sivusto

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry on suomalaisten jalkapalloilijoiden edunvalvontajärjestö.

Pelaajayhdistys toimii jalkapalloilua ammattinaan tai sivutoimenaan harjoittavien pelaajien edunvalvontayhdistyksenä. Se edustaa Veikkausliigassa, Ykkösessä, Kakkosessa, Kansallisessa Liigassa sekä ulkomaisissa joukkueissa ammattilaisina pelaavia jalkapalloilijoita. Noin 90 % kaikista kyseisten sarjojen pelaajista on yhdistyksen jäsenenä.

Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa pelaajia sopimus- ja palkka-asioissa sekä parantaa heidän oikeudellista asemaansa ja kehittää jalkapalloilijoiden toimintaolosuhteita. Lisäksi se pyrkii tukemaan jalkapallouran jälkeiseen elämään sopeutumista muun muassa ohjaamalla pelaajia koulutuksen pariin.

Pelaajayhdistys hallinnoi rahastoa, jonne pelaajat voivat sijoittaa uransa aikaisia palkkatuloja. Se omistaa myös agenttiyhtiö Playernetin, jonka tehtävänä on auttaa suomalaisia pelaajia ulkomaille sekä huolehtia heidän eduistaan. Vuodesta 2001 lähtien Jalkapallon pelaajayhdistys on ollut kansainvälisten pelaajayhdistysten kattojärjestön FIFPron täysjäsen.

Yhdistyksen puheenjohtajina on toiminut useita suomalaisia huippujalkapalloilijoita. Nykyinen puheenjohtaja on Hannu Tihinen. Toiminnanjohtaja on ollut vuodesta 2003 lähtien Markus Juhola. Pelaajayhdistyksen hallitukseen kuuluvat vuonna 2012 Chris Cleaver, Tuomas Haapala, Heikki Haara, Kati Hakala, Anne Helenius, Tuomas Kansikas, Pekka Sihvola, Kalle Sorja ja Ilari Äijälä.

Yhdistyksen puheenjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]