Jacob Wolfowitz

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jacob Wolfowitz

Professori Jacob Wolfowitz, (19. maaliskuuta 191016. heinäkuuta 1981) oli puolanjuutalainen professori ja akateemikko. Jacob Wolfowitzin poika Paul Wolfowitz oli Maailmanpankin pääjohtajana v. 2005 - 2007. Jacob Wolfowitz syntyi Puolassa, mutta hän muutti perheensä kanssa Yhdysvaltoihin vainojen takia vuonna 1920. 1930-luvulla Jacob Wolfowitz toimi matematiikan opettajana yläasteella. Jacob Wolfowitzin matematiikan opetus päättyi vuonna 1942, jolloin hän väitteli tohtoriksi New Yorkin yliopistossa.

Monet Wolfowitzin sukulaiset jäivät Puolaan ja kuolivat holokaustissa. Kirjailija James Mann kertoo kirjassaan Rise of the Vulcans, että Jacob Wolfowitz oli koko elämänsä ajan sionisti ja oli ollut aktiivinen Neuvostoliiton vastaisessa vähemmistöryhmäorganisaatiossa.

Jacob Wolfowitz meni töihin Illinoisin yliopistoon. Vuonna 1957 hän muutti Israeliin ja työskenteli Haifan yliopistossa. Wolfowitzin tytär muutti myöhemmin pysyvästi Israeliin. Jacob Wolfowitz kuoli sydänkohtaukseen Tampassa, Floridassa vuonna 1981.