J. Howard Marshall

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
J. Howard Marshall
Henkilötiedot
Syntynyt24. tammikuuta 1905
Germantown, Pennsylvania
Kuollut4. elokuuta 1995 (90 vuotta)
Harris County, Texas
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti liikemies, professori, asianajaja, virkamies
Puoliso Eleanor M. Pierce (1931–61)
Bettye Bohannon (1961–91)
Anna Nicole Smith (1994–1995)
Lapset J. Howard Marshall III
E. Pierce Marshall

James Howard Marshall (24. tammikuuta 1905 Germantown, Pennsylvania, Yhdysvallat4. elokuuta 1995 Harris County, Texas, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen öljymiljardööri ja liikemies.

Marshall loi omaisuutensa 1950-luvulla öljynjalostusteollisuudessa Koch Industries -yhtiön avulla.[1]

Marshall tapasi 1991 Anna Nicole Smithin strippiklubilla, jossa Smith oli töissä. Marshall kosi Smithiä useasti, mutta Smith kieltäytyi. Smith kuitenkin suostui kihlaukseen lopulta. Marshall meni naimisiin Smithin kanssa kesäkuussa, 1994. Smithin poika kantoi häissä sormusta ja Marshall oli maininnut haluavansa adoptoida hänet. Marshall oli 63 vuotta vanhempi kuin silloin 26-vuotias Smith. Marshall sairastui vakavasti vain 6 kuukautta häiden jälkeen. Kun Marshall joutui sairaalaan, hänen poikansa, Pierce ja Marshallin omaishoitaja määräsivät hänen hoidostaan ja tuloistaan täysin. Smith sai nähdä aviomiestään vain 30 minuutin vierailuilla ja Pierce esti Smithiä käyttämästä Marshallin rahoja. Marshall kuoli 14 avioliittokuukauden jälkeen, 4. elokuuta 1995. Smith ei saanut olla paikalla hänen viimeisinä hetkinään.

Hänen sukunsa ja Anna Nicole Smith taistelivat pitkään oikeudessa Marshallin jättiperinnöstä. Pierce, Marshallin poika vastasi täysin isänsä varallisuudesta ja ei jättänyt Smithille perinnöstä yhtään. Smith haastoi Piercen oikeuteen tämän seurauksena.[2] Oikeusjuttu jatkui myös Nicole Smithin kuoleman jälkeen.[1] Pääosa varallisuudesta siirtyi oikeuskiistojen jälkeen James Howard Marshall II:lta hänen veljelleen J. Howard Marshallille (1939–2006), ja hänen kuoltuaan edelleen tämän vaimolle Elaine T. Marshallille (1942-).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.