Irmeli Mäkelä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Irmeli Mäkelä vuonna 1962.

Hellä Muisto Irmeli Mäkelä (nyk. Liikanen; s. 18. lokakuuta 1942 Kotka) on suomalainen laulaja. Hän aloitti iskelmälaulajana, ja hänen suurin menestyksensä ajoittuu 1950-luvun loppuun ja 1960-luvun alkuun. Hän voitti Eurovision laulukilpailun Suomen-karsinnan vuonna 1963 Börje Sundgrenin säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella Muistojeni laulu, mutta Yleisradio valitsi Suomen edustajaksi Englantiin Laila Halmeen. Mäkelän tunnetuimmat levytykset ovat Erik Lindströmin Liian vähän aikaa (1959) ja Virran viemää (1959). Mäkelä on ollut mukana elokuvassa Iskelmäketju (1959), jossa hän laulaa kappaleet Toinen oikealta ja Kultainen ruusu.

Iskelmälaulajan uransa jälkeen Mäkelä on keskittynyt klassiseen musiikkiin. Hän on esiintynyt mm. ooppera- sekä passio- ja oratoriosolistina. Hänen äänialansa on mezzosopraano.

Suomen Eurovision 1963 karsintojen loppukilpailuun osallistuneiden kappaleiden lopullinen pistetilanne. Voittajakappaleen "Muistojeni laulu" esittäjä Irmeli Mäkelä tulostaulun vieressä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.