Immo Kuutsa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Immo Kuutsa lokakuussa 2016.

Immo Kuutsa (alun p. Immanuel, s. 4. joulukuuta 1937 Ruskeala) on suomalainen entinen hiihtovalmentaja. Hän toimi parin vuosikymmenen ajan Suomen maastohiihdon maajoukkueen päävalmentajana ja ampumahiihdon lajipäällikkönä 1970- ja 1980-luvuilla. Kuutsan valmentaja-aikoina Suomen hiihto ylsi historiansa menestyksekkäimpiin suorituksiin muun muassa Helena Takalon, Juha Miedon ja Marja-Liisa Kirvesniemen myötä.

Kuutsa valittiin Vuoden valmentajaksi vuonna 1978. Eläkepäivillään Kuutsa on silloin tällöin esittänyt julkisuudessa omia näkemyksiään hiihdosta, varsinkin suomalaisen hiihdon nykytilasta. Aikoinaan myös Immo Kuutsa oli sitä mieltä, että luisteluhiihto pitäisi kieltää. Luisteluhiihdon murroskauden aikoihin 1980-luvun puolivälissä oli hiihtäjien keskuudessa ajatuksia, että Kuutsa ei enää ymmärrä hiihdon ja tyylien muutosta.lähde?

Presidentti Tarja Halonen myönsi Kuutsalle liikuntaneuvoksen arvonimen 30. marraskuuta 2007.[1] Opetus- ja kulttuurimisiteriö myönsi Kuutsalle Pro Urheilu -mitalin vuonna 2015.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arponen, Antti O.: Liikuntaneuvoksia on monenlaisia ja monentasoisia. Urheilutietäjän kesä, 2012, s. 64. Suomen urheilutietäjät ry..
  2. Pro Urheilu -mitali hiihtovalmentaja Immo Kuutsalle (Arkistoitu – Internet Archive)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.