Ihmissatama

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmissatama
Människohamn
Alkuperäisteos
Kirjailija John Ajvide Lindqvist
Kansitaiteilija Jens Magnusson
Kieli ruotsi
Genre kauhu
Kustantaja Ordfront
Julkaistu 2008
Sivumäärä 447
ISBN 978-917-03-7373-2
Suomennos
Suomentaja Jaana Nikula
Kansitaiteilija Jens Magnusson
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 2009
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 514
ISBN 978-951-20-7936-0
Edeltävä Pappersväggar
(ei suomennettu)
Seuraava Kultatukka, tähtönen
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Ihmissatama (ruots. Människohamn) on vuonna 2008 ilmestynyt John Ajvide Lindqvistin romaani.[1] Sen julkaisi Ordfront. Suomenkielinen käännös julkaistiin vuonna 2008 Jaana Nikulan kääntämänä ja Gummeruksen kustantamana.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Andersin perhe päättää lähteä lomamatkalle Tukholman edustalla sijaitsevalle Domarön saarelle. Saaren asukkaat kertovat, että saari on kirottu ja kehottavat perhettä lähtemään pois. Perhe päättää kuitenkin jäädä. Eräänä kauniina talvipäivänä Anders ja hänen vaimonsa Cecilia ovat retkeilemässä saarella kuusivuotiaan tyttärensä Majan kanssa. Pian Maja näkee jotakin kummallista jäällä ja päättää mennä isänsä luvalla tutkimaan asiaa. Viiden minuutin kuluttua Maja on kadonnut jäälle, jälkiä jättämättä. Lapsen menetys johtaa lopulta siihen, että Anders ja Cecilia eroavat.

Kahden vuoden päästä pahasti alkoholisoitunut Anders päättää palata kirotulle Domarön saarelle. Eräänä päivänä hän löytää pöytään kaiverretun viestin ”KANNA MNUA” ja epäilee viestin olevan tyttäreltään, joka on yhä elossa jossakin. Samanaikaisesti Domarössa tuhotaan postilaatikkoja ja talot palavat maan tasalle. ”KANNA MNUA” -viesti alkaa ilmestyä myös muihin paikkoihin. Anders alkaa tutkia asiaa löytääkseen tyttärensä ja saa tietää yllättäviä asioita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lindqvist, John Ajvide: Ihmissatama. (Människohamn, 2008.) Suomentanut Jaana Nikula. Helsinki: Gummerus, 2009. ISBN 978-951-20-7936-0.
  2. Ihmissatama kirjasampo.fi. Viitattu 4.6.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.