Ihmisen jälkeen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkunta
After Man: A Zoology of the Future
Alkuperäisteos
Kirjailija Dougal Dixon
Kieli englanti
Genre sci-fi
Julkaistu 1981
Suomennos
Suomentaja Ilona Sevelius
Kustantaja Kirjayhtymä
Julkaistu 1983
ISBN 951-26-2359-5
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Ihmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkunta (engl. After Man: A Zoology of the Future) on Dougal Dixonin vuonna 1981 julkaistu teos. Sen on suomentanut Ilona Sevelius. Esipuheen on kirjoittanut Desmond Morris. Teoksessa esitetään teoriaa, millainen maailmasta tulee ajan myötä.

Kirjassa Dixon olettaa, että Eurooppa ja Afrikka lähenevät lopulta toisiaan ja Välimeri katoaa. Myös Aasia ja Pohjois-Amerikka törmäävät toisiinsa. Kirjassa Etelä-Amerikka irtaantuu Väli-Amerikasta. Australian ja Etelä-Aasian törmäyksessä syntyy aivan uusi vuorijono. Myös uusia saaria syntyy, kun osa Itä-Afrikkaa irtoaa ja muodostaa uuden Lemurian saaren, sekä tulivuoren purkauksissa syntyy uusia saaria kuten Bacaus ja Batavia.

Kirjan kertomuksen mukaan esimerkiksi kaniineista kehittyy suuria, tukevasti neljällä jalalla kulkevia nisäkkäitä konikaneja, jotka täyttävät ekologisen lokeron, joka oli tyhjentynyt sitä myötä, että monet laiduntavat eläimet kuolivat sukupuuttoon ihmisen mukana koska olivat tulleet ihmisestä niin riippuvaisiksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.