Ihmeiden aika (telenovela)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ihmeiden aika (Juana la Virgen, 2002) on venezuelalainen telenovela, jonka on kirjoittanut Perla Farias ja ohjannut Tony Rodrigues Perla Fariaksen kanssa. RCTV International jakaa sarjaa ympäri maailmaa. Sarjan tunnusmusiikki on Jyve V:n esittämä Sólo a Tu Lado Quiero Vivir.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

17-vuotias Juana Pérez (Daniela Alvarado) tulee raskaaksi keinohedelmöityksellä lääkärin tekemän virheen vuoksi. Isäksi osoittautuu ajan myötä Positivo-lehden toimitusjohtaja Mauricio de la Vega (Ricardo Álamo), joka on sairastanut syöpää aiemmin ja hänen ainoa toivonsa saada lapsi on keinohedelmöitys hänen omalla spermallaan. Sairaalassa käy kuitenkin kohtalokas vahinko, ja kaikki näytteet tuhoutuvat. Näin ollen myös Mauricion haaveet lapsesta tuntuvat olevan mahdottomat, sillä mies ei halua adoptoida. Lääkäriystävänsä kautta hän kuulee kuitenkin sairaalassa tapahtuneesta vahingosta ja siitä, että jossakin päin kaupunkia voi olla nainen, joka yhä kantaa hänen lastaan. Mauricio etsii tätä naista kaikin voimin, ja tämä nainen osoittautuukin Soliksi (Juana Pérez), jonka Mauricio tunteekin jo monen mutkan kautta.

Huolimatta avioliitostaan Carlota Vivasin (Roxana Díaz) kanssa Mauricio alkaa vähitellen rakastua Juanaan. Juana ei vielä tiedä Mauricion olevan lapsensa isä, ja rakastuu itsekin Mauricioon. Carlota puolestaan yrittää mustasukkaisuuden vimmalla pitää Mauricion kiinni itsessään ja erottaa Juanan ja Mauricion hinnalla millä hyvänsä.

Francisco Rojas (Saul Marín), Mauricion paras ystävä ja liikekumppani katoaa Positivo-lehden juhlissa. Mauriciolle katkera Carlotan isä Rogelio Vivas (Eduardo Serrano) yrittää saada kaikki uskomaan, että Mauriciolla on jotain tekemistä katoamisen kanssa. Mauricio ja Juana karkaavat vuorille, mutta Juanan perhe, Rogelio ja Carlota alkavat etsiä heitä. Lopulta he löytävät Mauricion ja Juanan vastasyntyneen lapsen kanssa. Kelmien päästessä rakastavaisten kannoille Juana huijaa Mauricion olevan kuollut.

Lopulta Mauricio joutuu oikeuden eteen epäiltynä Rojasin murhasta. Kaikki alkaa näyttää selvältä – Mauricio todellakin on murhaaja. Viime hetkellä Juana saapuu oikeussaliin enonsa Manuelin kanssa ja näyttää Positivo-lehden vuosijuhlassa otetut vahingonlaukauskuvat tuomarille. Näissä kuvissa näkyy selvästi, kuinka Rogelio Vivas ja kätyrinsä Camacho kantavat Rojasin ruumista. Samalla kertaa Vivas todetaan syylliseksi myös erinäisistä veropetoksista, kun lehteä edustavat Enriqueta ja Armando saapuvat oikeussaliin tilikirjojen kanssa. Mauricio vapautuu syytteistä, Vivas puolestaan joutuu vankilaan loppuiäkseen. Sarjan lopussa Juana ja Mauricio menevät naimisiin Merídassa,lopussa näytetään myös millaisia he ovat vanhoina ja he muistelevat elämäänsä ja jo edesmenneitä sukulaisiaan.He elävät yhdessä elämänsä onnellisina loppuun asti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniela Alvarado – Juana Pérez
Ricardo Álamo – Mauricio de la Vega
María Alejandra Martín – Ana Maria Pérez Gardenaz
Juan Carlos Alarcón – Manuel "Manolito" Ramón Pérez
Aura Rivas – Azucena Pérez
Antonio Cuevas - Ramón Pérez
Ana Gabriela Barbosa - Maria Rosa
Roxana Diaz – Carlota Vivas de la Vega
Leonardo Marrero – Alfredo Vivas
Martín Brassesco - Humberto Vivas
Flor Elena Gonzalez – Amparo Vivas Restrepo
Eduardo Serrano – Rogelio Vivas
Jonathan Montenegro – David Quitanna
Eliana Lopez – Enriqueta
Miguel Ferrari – Armando
Manuel Salazar – Salvador Méndez
Freddy Galavis – Pablo "Popeye"
Saul Marin – Francisco Rojas
Norkys Batista – Desirée Rojas López(näyttelee myös toisessa telenovelassa nimeltä Tuhkimotarina)
Luis Gerardo Nuñez – Alfonso
Miguel Ángel Sanz - Nicolas
Javier Valcárcel - Alejandro

Nimivariaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomi: Ihmeiden aika
Portugali (Brasilia): Joana, A Virgem
Tšekki: Juanin zázrak
Slovakia: Juanin zázrak
Venäjä: Девственница
Hindi: Ek Ladki Anjaani Si
Indonesia: Keajaiban Juana
Kreikka: Χουάνα η παρθένα

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]