Igglo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
igglo logo

Igglo on suomalainen vuokranantajia ja vuokralaisia yhdistävä palvelu joka aloitti nykytoimintansa vuonna 2017. Palvelu toimii ns. käännetyllä mallilla jossa vuokranantajat löytävät itselleen sopivan vuokralaisen. [1] Yrityksen historia ulottuu vuoteen 2006, jolloin se tuli tunnetuksi kiinteistövälitystoiminnasta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys aloitti toiminta vuonna 2006. Se sai julkisuutta valokuvaamalla pääkaupunkiseudun kaikki talot omaan verkkopalveluunsa ja kertomalla puolittavansa välityspalkkiot. Igglon perustivat markkinointiviestintäkonserni Taivaan hallituksen puheenjohtaja ja perustaja Jussi Nurmio sekä Mikko Ranin, näyttelijä Matti Raninin poika. Varatoimitusjohtajana toimi kiinteistönvälitysyritys Huoneistokeskuksen entinen toimitusjohtaja Matti Kasso, kunnes hän jätti yrityksen tammikuussa 2008. Igglo laajeni Norjan markkinoille huhtikuussa 2007. Yritys kohtasi kuitenkin vaikeuksia markkinoilla ja tammikuussa 2008 Igglon Norjan toiminnot haettiin konkurssiin.

Aikaisemmassa Igglon verkkopalvelussa oli mahdollista käyttää Korvamerkintä- ja Hiljainen myynti -palveluita. Korvamerkinnän avulla asukkaat pystyivät esivaraamaan taloja tai alueita, joihin haluaisivat muuttaa. Hiljaisen myynnin kautta puolestaan asunnon omistaja pystyi tunnustelemaan kotinsa kysyntää. Tämän lisäksi verkkopalvelussa oli käytössä muun muassa Google Maps -kartta sekä kolmiulotteinen sisustuskone.

Igglo Oy toimi vuoteen 2008 asti myös kiinteistönvälitysyrityksenä pääkaupunkiseudun ja Turun alueilla. Igglo oli pääkaupunkiseudun kolmanneksi suurin välitystoimisto,lähde? ja sen palveluksessa oli yli seitsemänkymmentä henkeä. Lokakuussa 2006 Benchmark Capital Europe ja Taivas Group sijoittivat yritykseen yhteensä 12,5 miljoonan euroa. Syyskuussa 2008 Helsingin Sanomat Oy kertoi ostavansa Igglon. Igglon kerrottiin lopettavan asunnonvälityksen, mutta sen verkkopalvelu, tietosisältö sekä Igglo-tavaramerkin käyttöoikeudet siirtyvät Helsingin Sanomille. [2]

Vuokranvälityspalvelu 2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2017 Igglo-brändi palasi kuluttajamarkkinoille[3] vuokrapalvelun muodossa. Uudessa palvelussa vuokranantajat ja asuntoa etsivät voivat löytää toisensa suoraan älypuhelinsovelluksen avulla. Uuden palvelun takana on alkuperäinen perustajajoukko, Jussi Nurmion johdolla. Palvelun on tarkoitus laajentua ulkomaille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuinka Igglo Rent toimii? Igglo. Arkistoitu 12.4.2019. Viitattu 12.4.2019.
  2. Helsingin Sanomat. Talous. 9.9.2008. [1] viitattu 9.9.2008.
  3. Igglo tekee paluun ja pyrkii vuokramarkkinoiden Tinderiksi www.kauppalehti.fi. Viitattu 22.6.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.