id Tech 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
id Tech 3
Kehittäjä id Software
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Pelimoottori
Alusta Monialustainen
Lisenssi Avoin lähdekoodi
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

id Tech 3, aikaisemmalta nimeltään Quake III -pelimoottori, on alun perin id Softwaren tekemä pelimoottori Quake III Arenaa varten, josta se sai nimensä. Quake III -pelimoottori on sen jälkeen yleistynyt monien muidenkin pelien (esimerkiksi Call of Dutyn) pelimoottoriksi. Kukoistuskaudellaan (1999–2001) se kilpaili tasaväkisesti Epic Gamesin tekemän Unreal Enginen kanssa.

Quake III pelimoottori on Quake- ja Quake II -pelimoottorien seuraaja. Quake-pelimoottorit erosivat id Softwaren aiemmasta pelimoottorista, Doomista, joka ei oikeasti ollut kolmiulotteinen vaan koostui vain kaksiulotteisia kartoista, jotka koostuivat sektoreista. Quake-pelimoottorit ovat sen sijaan oikeasti kolmiulotteisia. Quake III -pelimoottori antoi hyvän pohjan id Softwaren seuraavalle pelimoottorille: Doom 3:lle, joka pala palalta käännettiin C:stä C++:aan.

QuakeCon 2005 -tapahtumassa John Carmack ilmoitti, että Quake III:n lähdekoodi julkaistaisiin GNU GPL -lisenssillä 19. elokuuta 2005. Lähdekoodi on vapaasti ladattavissa id Softwaren FTP-sivuilta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]