IG-100 Magnadroidit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Magnadroidi IG-100

Magnadroidit (engl. Magnaguard, suom. joskus magnakaartidroidit) ovat fiktiivisiä droideja George Lucasin Tähtien sota -elokuvassa Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto.

Ruumiinrakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Magnadroidit ovat rakenteeltaan laihoja kuin taisteludroidit, mutta paljon jykevämpiä, ja sitkeämpiä. Aseinaan ne käyttävät elektronsauvoja, joiden molemmissa päissä on tappava sähkövaraus. Droideilla oli myös viitat jotka loivat korkean aseman vaikutelman sekä lisäsivät pelkovaikutusta. Niillä oli varsin korkea asema Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatiossa. Magnadroideja käytettiin henkivartioina, erityisesti Kenraali Grievous kulki yleensä useita droideja takanaan. Taistelussa ne vetivät vertoja jopa jedeille, joskaan ne eivät pystyneet juoksemaan kovin nopeasti. Magnadroidit eivät luovuta, vaikka menettäisivät ruumiinosiaan: Obi-Wan Kenobi iski yhdeltä droidilta pään irti, mutta droidi jatkoi taistelua kuin mitään ei olisi tapahtunut, tämä johtuu siitä, että niillä on alempana ruumiissa varasensorit ja varasilmä siltä varalta, että niiden pää jostain syystä irtoaisi, lopulta Obi-wan kuitenkin löi sen maahan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin magnadroidit valmistettiin sen takia, että Kenraali Grievous joutui Separatistiarmeijan ylikomentajana tyytymään Kauppaliiton droideihin, joita ohjataan signaalilla, ja jotka eivät opi virheistään. Saatuaan tietää kenraali Grievousin inhosta näitä droideja kohtaan Darth Tyranus määräsi Holowan Mekaniikan valmistamaan magnakaarti-droideja, jotka tuli suunnitella Grievousin ohjeiden mukaisesti ja olla hänen kouluttamiaan. Magnadroidit pitävät yllään perinteistä kaleelaisten soturien viittaa. Viitat ovat kaleelaisen kenraali Grievousin itse valitsemia. Aluksi kenraali Grievous vihasi magnadroideja, mutta myöhemmin oppi hyväksymään ne, antaen niille oman kansansa perinteisen viitan.

Peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä Revenge of the Sith magnadroideja kutsutaan vain nimellä Grievous Bodyguard, Grievouksen henkivartijat, ja niitä pystyy ohjaamaan minipelissä. Pelissä Battlefront droidit eivät käytä elektronsauvaa, vaan räjähdepanoksia laukovia aseita, minkä lisäksi ne juoksevat nopeasti. Droidit esiintyvät myös peleissä Republic Commando sekä Lego Star Wars: The Video Game.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Magnadroidien ulkonäkö perustuu varhaiseen konseptiin kenraali Grievousista. Tuottaja George Lucas valitsi konseptin useiden joukosta, mutta tahtoi että ulkonäköä painotettaisiin enemmän siihen, että Grievous on kyborgi, ei robotti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]