Hyppy (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hyppy
Leap
Ohjaaja Jouko Aaltonen
Käsikirjoittaja Jouko Aaltonen, Graham Dwyer
Tuottaja Pertti Veijalainen / Illume Oy
Kuvaaja Marita Hällfors
Leikkaaja Samu Heikkilä
Pääosat Keshava Madhava Das & Radhanath Swami
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi & Intia
Tuotantoyhtiö Illume Oy
Ensi-ilta 25. huhtikuuta 2012
Kesto 82 minuuttia
Alkuperäiskieli suomi, englanti
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet

Hyppy on vuonna 2012 valmistunut Jouko Aaltosen ohjaama dokumenttielokuva uskosta. Elokuvan englanninkielinen nimi on Leap. Elokuvan on tuottanut Illume Oy.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva oppilaasta ja opettajasta, tiestä kohti jumaluutta ja niistä valinnoista, joita tällä matkalla joutuu tekemään. Se on myös elokuva etsimisestä, yksinäisyydestä ja yhteisyydestä. Samalla elokuvassa päästään katsomaan kansainvälisen ja ristiriitaisenkin Hare Krishna -liikkeen sisälle.

Kenneth näki pikkupoikana isoisänsä kuoleman silmiensä edessä. Hän ymmärsi silloin materiaalisen elämän rajallisuuden ja henkisen elämän rajattomuuden. Myöhemmin Kenneth löysi Krishnan. Hänestä tuli Keshava Mashava (das).

Richard Slavin tuli pikkukaupungista Illinoisista. Hän etsi itseään vaeltelemalla Intiassa ja tutustuen itäimaisiin filosofioihin, kunnes hän kohtasi länsimaisen Krishna-liikkeen perustajan A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan. Kokemus oli järisyttävä. Richie päätti omistaa maallisen elämänsä Krishnalle. Vaihe vaiheelta hänestä on nyt tullut yksi Hare Krishna -liikkeen henkistä johtajista, palvottu guru ja liikkeen korkeimman elimen, GBC:n arvostettu jäsen.

Keshava näki Radhanath Swamin opettamassa. Tämän puhe, olemus, hyvyys ja pyhyys vakuuttivat häntä. Keshava päätti pyrkiä kohti Swamia. Lopulta Keshavasta tuli Radhanath Swamin oppilas. Tuhatvuotinen jumalien ja opettajien ketju sai uuden lenkin.

Esiintyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keshava Madhava Das (Kenneth Kairenius), Krishna-liikkeen henkinen johtaja Radhanath Swami (Richard Slavin).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]