Howard W. Hunter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Howard W. Hunter

Howard William Hunter (14. marraskuuta 19073. maaliskuuta 1995) oli Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon 14. profeetta ja presidentti. Hän seurasi virassaan Ezra Taft Bensonia. Hunterin yhdeksän kuukauden kausi MAP-kirkon johdossa on kirkon lyhyin presidenttikausi. Howard W. Hunter oli ensimmäinen kirkon presidentti, joka oli syntynyt 1900-luvulla.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hunter syntyi Boisessa Idahossa, Yhdysvalloissa. Hänen isänsä ei ollut MAP-kirkon jäsen (hän tosin liittyi kirkkoon Hunterin aikuisiällä), joten hän ei sallinut poikansa ottaa vastaan kastetta ja liittyä kirkon jäseneksi ennen tämän 12. ikävuotta. Nuoruudessaan Howard W. Hunter oli innokas partiolainen. Hän piti musiikista ja opetteli soittamaan pianoa, viulua, saksofonia, rumpuja, klarinettia ja trumpettia.

Hunterin ensimmäinen vaimo oli nimeltään Clara May Jeffs. Hänen kuoltuaan Hunter meni naimisiin Inis Stantonin kanssa ollessaan jo kahdentoista apostolin koorumin jäsen.

Hunter kutsuttiin kirkon apostoliksi 51 vuoden iässä. Hän palveli kirkon yleisauktoriteettina yli 35 vuoden ajan. Tuona aikana hän muodosti kirkon 2000. vaarnan. Hän myös hankki kirkon omistukseen maa-alueen Jerusalemista. Tälle alueelle rakennettiin sittemmin Brigham Youngin yliopiston Jerusalem-keskus, jonka Hunter myös vihki käyttöön. Hunter oli myös mukana muotoilemassa vuoden 1995 perhejulistusta.

Vuonna 1985 Hunter nimitettiin kahdentoista apostolin koorumin virkaatekeväksi presidentiksi, koska vanhuudenheikkous esti koorumin presidenttiä Marion G. Romneytä suorittamasta tehtäviään. Romneyn kuoltua 1988 Hunter nimitettiin kahdentoista apostolin koorumin presidentiksi.

Hunter sairastui toimiessaan kahdentoista apostolin koorumin presidenttinä. Hän kärsi sydäninfarkteista ja munuaisten vajaatoiminnasta. Hänelle tehtiin myös ohitusleikkaus.

Kirkon presidenttinä toimiessaan Hunter kehotti myöhempien aikojen pyhien Kristuksen kaltaiseen elämään. Samalla hän korosti myös temppelityön merkitystä. Presidenttinä ollessaan Hunter vihki temppelit Orlandossa Floridassa ja Bountifulissa Utahissa.

Hunteria seurasi MAP-kirkon presidenttinä Gordon B. Hinckley.

Edeltäjä:
Ezra Taft Benson
Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon presidentti
19941995
Seuraaja:
Gordon B. Hinckley