Hotsi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Hotsi on lähinnä Hämeenlinnan alueella esiintyvä ruokalaji. Hotsin nimi juontuu laajemmalti tunnetusta käsitteestä hot dog.[1] Hotsi kuitenkin eroaa tästä rakenteeltaan niin oleellisesti, että se voidaan katsoa omaksi ruokalajikseen.

Aito hotsi valmistetaan keitinpiirakasta ja lenkkimakkarasta.[1][2] Ainekset jonkin verran vaihtelevat valmistajittain; yleisin resepti lienee höyrykeitetty piirakka ja 1–2 palaa halkaistua lenkkimakkaraa[1] (tai "suomimakkaraa"). Perinteisesti Hämeenlinnan keskustassa myytyjen hotsien osat valmistettiin grillissä.[1] Hotsin mausteina käytetään tavallisimmin ketsuppia, sinappia, sipulia ja kurkkusalaattia.lähde?

Forssassa nimitystä hotsi käytetään lihapiirakasta, jonka sisällä on kaksi (mielellään täyslihasta tehtyä) nakkia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Wallenius, Miki: Hämeenlinnassa järjestetään hotsin syönnin MM-kilpailut heinäkuussa Yle.fi. 4.5.2018. Viitattu kirjattu 3.7.2022, viitattu 5.7.2022.
  2. Paljakka, Eeva: Suomalainen pikaruokaklassikko pitää pintansa: alkuperästä ei tarkkaa tietoa. Iltalehti / Pippuri, 26.5.2017, päivitetty 5.7.2022. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 5.7.2022.

 

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.