Simpsonit (5. tuotantokausi)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Homer, seuraava astronautti)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simpsoneiden 5. tuotantokausi
Simpsoneiden 5. tuotantokauden kansi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Suomi Sub
Julkaisupäivä 21. joulukuuta 2004
Ensimmäinen esitys 30. syyskuuta 1993
Viimeinen esitys 19. toukokuuta 1994
Esitysten määrä 22
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
4. tuotantokausi 6. tuotantokausi

Simpsoneiden viides tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 1993 jaksolla Homer's Barbershop Quartet, jonka nimisuomennos on Homerin kvartetti, ja päättyi 19. toukokuuta 1994. Tuotantokausi sisältää sarjan 100. jakson. Suomessa kauden esitykset alkoivat 4. joulukuuta 1993 ja päättyivät 4. maaliskuuta 1995.

Viides kausi julkaistiin Yhdysvalloissa DVD:llä 21. joulukuuta 2004 ja Suomessa 21. maaliskuuta 2005.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Homerin kvartetti (Homer’s Barbershop Quartet)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 82
Tuotantokoodi 9F21
Ensiesitys Yhdysvalloissa 30. syyskuuta 1993
Ensiesitys Suomessa 4. joulukuuta 1993

Homer on perheineen kirpputorilla. Sieltä hän löytää vanhan äänilevyn, jossa hän, Barney, Skinner ja Apu esiintyvät. Homer kertoo Bartille ja Lisalle, että hän oli aikoinaan mukana parturikvartetissa. Kvartettiin kuuluivat Homerin lisäksi Apu, rehtori Skinner ja poliisipäällikkö Wiggum. Kvartetin nimeksi tuli Alaäänet (engl. The Be Sharps). Myöhemmin Wiggum erotettiin kvartetista ja tilalle tuli Barney. Yhtye on selvä parodia Beatlesista, ja jotkin kohtaukset on otettu kuin suoraan yhtyeen historiasta. Esimerkiksi lopussa nelikko laulaa Moen baarin katolla juuri samoissa vaatteissa kuin Beatles aikanaan. George Harrison vierailee jaksossa.

Cape Fear (Cape Feare)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 83
Tuotantokoodi 9F22
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. lokakuuta 1993
Ensiesitys Suomessa 11. joulukuuta 1993

Bart saa nimettömän verellä kirjoitetun kirjeen, jossa hänet uhataan tappaa. Kirjeitä alkaa tulla yhä vain enemmän, eikä kukaan tiedä mistä kirjeet ovat peräisin. Lopulta paljastuu, että kirjeet lähetti Sideshow Bob (Kelsey Grammer), joka päästetään pian ehdonalaiseen. Bob uhkailee Bartia koko ajan enemmän (kuten esimerkiksi kuuluttamalla jäätelöautosta, ketkä saavat elää), ja lopulta suojelupoliisi siirtää perheen Cape Feariin asuntolaivaan. Perhe saa sukunimen Thompson. Bob tosin seuraa perässä, ja yöllä hän irrottaa asuntolaivan maista, sitoo perheenjäsenet Bartia lukuun ottamatta sekä ja Bartin kimppuun veitsi kädessään. Viimeisenä toiveenaan Bart pyytää Bobia laulamaan kaikki H.M.S. Pinaforen laulut, ja tämä ilahtuu toiveesta suuresti. Lopulta Bob on laulanut niin kauan, että laiva törmää maihin poliisin nenän viereen ja Bob pidetetään.

  • Tämän jakson musiikillinen pääteema, joka jäljittelee vuoden 1962 elokuvan Tuomitun kosto (Cape Fear) musiikkia, on sittemmin tunnettu Sideshow Bobin tunnusmelodiana.

Opiskelija Homer Simpson (Homer Goes to College)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ydinvoimalaan tehdään yllätystarkastus, jonka vuoksi Homer joutuu uudestaan ydinfysiikan kurssille. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet sitten Homerin edellisten opiskeluvuosien, ja tämä aiheuttaa monia seurauksia. Delta-jengi-tyyppisten elokuvien vaikutuksesta Homer esimerkiksi inhoaa dekaania, vaikka tämä on oikeasti todella rento tyyppi, ja saa vahingossa nörttitoverinsa Garyn, Dougin ja Benjaminin erotetuksi collegesta. Homer saa loppukokeestaan hylätyn arvosanan, mutta hänen kaverinsa muokkaavat numeron tietokoneella A+:ksi.

Kansalainen Burns (Rosebud)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 85
Tuotantokoodi 1F01
Ensiesitys Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 1993
Ensiesitys Suomessa [[]] [[]]

Burnsillä on syntymäpäivä, ja koko Springfieldin väki saapuu onnittelemaan häntä. Hän ei kuitenkaan ole kiinnostunut mistään, sillä hän kaipaa vanhaa teddykarhuaan Boboa. Erinäisten seikkojen kautta paljastuu, että Bobo on päätynyt Maggielle. Burns tekee kaikkensa saadakseen nallen. Homer on jo valmis myymään nallen useiden miljoonien dollareiden hintaan, mutta nähtyään Maggien surun tämän menetettäessä nallensa Homer kieltäytyy kaupasta. Lopulta Burns saa nallensa puhuttuaan Maggielle kahden kesken.

Jaksossa vierailee The Ramones -yhtye.

Kauhujen talo, osa IV (Treehouse of Horror IV)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 86
Tuotantokoodi 1F04
Ensiesitys Yhdysvalloissa 28. lokakuuta 1993
Ensiesitys Suomessa 5. marraskuuta 1994

Kehystarinassa Bart kulkee käytävällä, jonka seinille on ripustettu kuuluisia maalauksia. Hän varoittaa katsojia siitä, että seuraavat tarinat ovat hyvin pelottavia. Kun Bart puhuu ilkeydestä Maggielle, Maggie panee tuttinsa Bartin suuhun.

The Devil and Homer Simpson

Paholaishahmoinen Flanders yrittää vaihtaa Homerin sielun donitsiin.

Homer myy sielunsa paholaiselle (jota esittää Flanders) saadakseen donitsin. Hän ei kuitenkaan syö donitsia kokonaan, vaan laittaa osan siitä jääkaappiin. Yöllä Homer kävelee unissaan jääkaapille ja syö donitsin loppuun, jolloin piru vie hänet helvettiin. Marge vaatii oikeudenkäyntiä, jonka lopuksi Homerin sielu tuomitaan kuuluvaksi Margelle, sillä Homer oli aikaisemmin kirjoittanut hääkuvansa taakse antavansa sielunsa Margelle. Piru suuttuu ja muuttaa Homerin pään donitsiksi.

Terror at 5 ½ Feet

Otus irvistelee Bartille.

Bart näkee unta kolariin joutuvasta koulubussista. Matkalla kouluun Bart huomaakin erään renkaan luona pienen otuksen, joka yrittää irrottaa pultteja. Bart yrittää saada bussin pysäytettyä, mutta kukaan ei kuuntele häntä. Lopulta hän ampuu otusta hätäraketilla, jolloin tämä putoaa kyydistä. Bussin saavuttua koululle huomataan Bartin olleen oikeassa. Hänet kuitenkin viedään mielisairaalaan häiritsevän käytöksen takia. kun Bartia ollaan viemässä mielisairaalaan, otus vilkuttaa Bartille ikkunasta ja pitää samalla Ned Flandersin päätä kädessään. tarina loppuu Bartin huutoon. — Jaksossa esiintyi ensimmäisen kerran koulun saksalainen vaihto-oppilas nimeltään Uter.

Bart Simpson's Dracula

Jakson mainoskuva.

Kolmas tarina parodioi Draculaa. Burns kutsuu Simpsonit palatsiinsa syömään lounasta. Lisa kuitenkin tajuaa Burnsin olevan vampyyri ja yrittää saada Bartin vakuuttuneeksi asiasta. Kaksikko löytääkin Burnsin salakammion, mutta Bart jää vampyyrien keskelle. Muulle perheelle paljastuu seuraavana yönä, että Bartista on tullut vampyyri, sillä tämä yrittää purra Lisaa. Niinpä he menevät takaisin linnaan ja tappavat Burnsin. Lopussa koko muu perhe Lisaa lukuun ottamatta on muuttunut vampyyreiksi. Kaikki tulevat Lisaa kohti, mutta juuri ennen kuin he käyvät tähän käsiksi, he kääntyvät kameraa kohti ja huutavat "Happy halloween!" Sitten he laulavat joululaulua samalla tavalla kuin Tenavissa aikoinaan.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran vaihto-oppilas Üter.

Margen pakomatka (Marge on the Lam)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marge ystävystyy naapurinsa Ruth Powersin kanssa, ja he alkavat viettää yhä enemmän aikaa yhdessä. Eräänä iltana he saavat kuitenkin poliisit peräänsä, sillä heidän käyttämänsä auto on varastettu Ruthin entiseltä aviomieheltä. Pako loppuu rotkon äärelle, jolloin takaa-ajoon osallistuneet Wiggum ja Homer ajavat vahginossa rotkoon, mutta pelastuvat autonsa pudotessa suoraan valtavaan jätekasaan.

Kohta ei huvita enää mikään (Bart’s Inner Child)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer saa Hassulta ilmaisen trampoliinin, mutta koska se osoittautuu vaaralliseksi, Homerin on hankkiuduttava siitä eroon. Kun lapset huomaavat trampoliinin hävinneen, he tulevat hyppimään auton päällä.

Marge alkaa nalkuttaa trampoliinin hankkimisestä, ja lopulta hän tajuaa nalkuttavansa aina joka asiasta. Hän menee käymään sisariensa luona, jotka suosittelevat avuksi Phil Goodmanin videota. Tuloksena on se, ettei Marge nalkuta enää yhtään mistään. Kun Goodman saapuu kaupunkiin luennoimaan, vievät Marge ja Homer Bartin kuuntelemaan. Bart alkaa huudella herjoja yleisöstä, jolloin Goodman ottaa tämän luokseen lavalle. Sitten Goodman neuvoo kaikki olemaan "kuin poika" eli tekemään mitä huvittaa.

Pian Springfieldissä järjestetään "Tee mitä huvittaa" -festivaalit. Huipentumana James Brown laulaa kappaleen "I feel good". Kappale kuitenkin keskeytyy, kun lava hajoaa kiinnittämättömien pulttien takia. Sitten maailmanpyörä hajoaa, sillä sitä ei ole öljytty. Kohta koko kaupunki alkaa syyttää toisiaan tekemättömistä töistä, ja tuloksena on täysi tappelu. Äkkiä Apu tajuaa, että kaikki oli alun perin Bartin syytä. Kaikki ryntäävät hänen kimppuunsa, mutta Homer piilottaa hänet paraativaunuun. Bartin piilo paljastuu, mutta väkijoukko ei jaksakaan enää jahdata häntä, ja hän pelastuu.

Partiopojat hukkateillä (Boy-Scoutz ’n the Hood)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart ja Millhouse löytävät kadulta Homerin hukkaaman setelin ja ostavat sillä pelkästä sokerista valmistetun pirtelön. Sokerihumalassa he tekevät kaikkea hullua, ja aamulla Bart herää partiopuvussa. Aluksi häntä tympii olla partiolaisena, mutta sitten hän tajuaa partiolaisten saavan taskuveitsen ja päättääkin pysyä ryhmässä. Bart ja Homer osallistuvat isä–poika-leirille ja melontaretkellä päätyvät samaan veneeseen Flandersin kanssa. Homer kuitenkin hukkaa kartan ja he eksyvät avomerelle. Homer, Bart, Ned ja Rod luulevat lopun jo tulleen, kun Homer haistaa öljynporauslautalla olevan Hassuburgerin. He melovat nopeasti Homerin nenän vainuamaan suuntaan ja pelastuvat. — Jaksossa vierailee Ernest Borgnine.

Homerin viimeisimmät kiusaukset (The Last Temptation of Homer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homerin työpaikalle tulee töihin Mindy Simmons (Michelle Pfeiffer), johon Homer ihastuu. Mindy vaikuttaa joka suhteessa paremmalta kumppanilta kuin Marge, etenkin kun Marge on sairastunut pahaan flunssaan. Homer ei halua menettää perhettään, joten hän päättää kertoa Mindylle, ettei heillä voi olla yhteistä tulevaisuutta. Johtaja Burns kuitenkin näkee heidän juttutuokionsa turvakamerasta ja lähettää heidät yhteiselle työmatkalle. He joutuvat samaan hotellihuoneeseen, ja Homer purskahtaa itkuun tajutessaan pettävänsä vaimoaan. Lopulta hän kutsuu Margen hotellihuoneeseen ja viettää yön Mindyn sijasta Margen kanssa. — Bart joutuu käyttämään silmälaseja tässä jaksossa.

Springfield ($pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling))[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uhkapeli laillistetaan Springfieldissä, jolloin Burns perustaa oman kasinon. Homer palkataan töihin jakajaksi, mutta Bartia ei lasketa alaikäisenä sisään. Niinpä hän kostoksi perustaa puumajaansa oman kasinon ja hankkii Robert Goulet’n esiintyjäksi. Eräänä iltana Marge tulee tapaamaan Homeria ja kokeilee samalla pelata yksikätistä rosvoa. Hänelle kuitenkin perustuu peliriippuvuus ja hän alkaa käydä kasinolla joka ilta. Lopulta Homer tympääntyy Margen ainaiseen poissaoloon ja ryntää kasinolle etsimään häntä.

Herrasmiesvaras (Homer the Vigilante)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Springfieldissä riehuu rikosaalto, jota Homer rupeaa selvittämään. Rikollinen ilmoittaa suorassa TV-lähetyksessä ryöstävänsä museosta suuren timantin. Hän onnistuukin, sillä Homer jätti vartiopaikkansa juodakseen Duffia. Rikollinen jää lopulta kiinni Homerin isän ansiosta: kyseessä on vanhainkodin asukki Malloy (Sam Neill). Varas palauttaa kaiken varastamansa, mutta pakenee poliisiaseman sellistä nerokkaalla huijauksella.

Bartista tulee suosittu (Bart Gets Famous)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bartin luokka käy luokkaretkellä pahvilaatikkotehtaassa. Bart kyllästyy kiertokäyntiin ja pakenee naapurissa olevaan TV-yhtiöön. Siellä hän onnistuu pääsemään Hassu-klovnin apulaiseksi tuomalla tälle donitsin. Työ on kuitenkin kaikkea muuta kuin hauskaa. Niinpä Bart päättääkin jo lähteä, kun Hassu tarvitsee tätä ohjelmassaan statistiksi. Bart kuitenkin tuhoaa vahingossa lavasteet ja toteaa yleisölle nopeasti: "I didn't do it!" eli "En se minä ollut!" Tuon lausahduksen takia Bartista tulee julkkis, ja hän saavuttaa suuren suosion. Villitys kuitenkin lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkoikin, sillä lopulta sutkautus ei ole enää hauska. Jakson lopussa sarjan tekijät vitsailevat tällä, sillä he laittavat hahmot sanomaan suurimman osan vakiohokemistaan peräkkäin. (Näitä ovat muun muassa Homerin ”D'oh!”, Margen ”Hhrrmmmm...”, Bartin ”¡Ay Caramba!”, Nelsonin ”Ha-ha!” ja johtaja Burnsin ”Excellent!” – Lisa yrittää lanseerata oman hokeman ”If anyone asks, I'll be in my room...”)

  • Jaksossa nähdään ensi kerran pormestarin vaimo Martha Quimby.

Homer ja Apu (Homer and Apu)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer ostaa Kwik-e-Martista pilaantunutta kinkkua sekä katkarapuja ja joutuu sairaalaan. Lisan ehdotuksesta Homer valittaa kuluttajaviranomaisille, ja Apu saa potkut. Korvaukseksi Homer ottaa Apun luokseen asumaan. Simpsonit huomaavat pian, että Apu kaipaa kauppaansa enemmän kuin mitään maailmassa, joten Homer ja Apu matkustavat Intiaan hankkimaan Apun työpaikkaa takaisin. He löytävät suuren gurun, joka lupaa vastauksen kolmeen kysymykseen. Homer tuhlaa ne kysymällä "Oletko sinä suuri guru?", "Sinäkö?" ja "Ihanko varmasti?" eikä Apu saa työtään takaisin. Kotiin palattuaan Apu kuitenkin päättää marssia Kwik-e-Martiin ja vaatii työtään takaisin. Sijaisena toiminut leffatähti James Woods on tympääntynyt kauppiaana olemiseen ja niinpä hän luovuttaa paikan Apulle heti.

Lisa Leijonamieli (Lisa vs. Malibu Stacy)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi puhuva Malibu Stacy tulee kauppoihin ja kaikki ryntäävät ostamaan sen. Myös Lisa ostaa nuken, mutta on hyvin pettynyt siihen, koska Lisan mielestä nuken puheet ovat liian seksistisiä. Yksi nuken repliikeistä on: ”Älä minulta kysy, olen vain tyttö!” Lisa aikoo valittaa suoraan Malibu Stacyn perustajalle (Kathleen Turner), missä hän onnistuukin. Yhdessä he tekevät Lisalle oman nuken, Lisa Leijonamielen, joka on huomattavasti tasa-arvotietoisempikuin Malibu Stacyt. Kun nukke pääsee myyntiin ja kaikki tytöt (sekä Smithers) ovat juoksemassa ostamaan sitä, työntää kaupan myyjä tyttöjen eteen kärryn täynnä Malibu Stacy -nukkeja, joilla on uusi hattu. Ainoastaan yksi tyttö ehti ostaa Lisa Leijonamieli -nuken, mutta Lisa on siihenkin tyytyväinen.

  • Jaksossa nähdään ensi kerran vitsihahmo tohtori Kolossus.

Homer, seuraava astronautti (Deep Space Homer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 96
Tuotantokoodi 1F13
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. helmikuuta 1994
Ensiesitys Suomessa 15. huhtikuuta 1995

Homer Simpsonin työpaikalla ydinvoimalassa juhlitaan jälleen viikon työntekijän julkistamista. Kaikki muut työntekijät ovat jo saaneet jo palkinnon, joten Homer on varma, että hän saa palkinnon seuraavaksi. Homerin yllätykseksi ja järkytykseksi Mr. Burns paljastaa, että viikon parhaaksi työntekijäksi on valittu vihreä, eloton hiilisauva.

Masentuneena Homer lähtee kotiin ja alkaa selata televisiokanavia. Kaukosäätimestä putoavat paristot, eikä Homer voi vaihtaa kanavaa, joka näyttää avaruusaluksen lähtöä. Bart kuitenkin onnistuu sammuttamaan TV:n vetämällä virtajohdon seinästä. Homer soittaa NASAlle ja valittaa tylsistä lähtölaukaisuohjelmista, ja puhelun päätyttyä NASAn mies ilmoittaa, että uusi kansanomainen astronautti on löydetty: Homer Simpson. Kun Homer on Moen kapakassa oluella, NASAn miehet tulevat sisään etsimään Homeria. Homer huomaa heidät, luulee joutuneensa pulaan ja kertoo, että Barney Gumble soitti pilapuhelun. Kun NASAn miehet ilmoittavat Barneylle tämän olevan uusi astronautti, Homer paljastaa, että hän vain pilaili ja että hän soitti oikeasti NASAan. NASA päättää ottaa molemmat valmennusohjelmaan.

Barneysta tulee todellinen atleetti, sillä häneltä kielletään alkoholi. Niinpä hänet valitaan uudeksi astronautiksi Homerin sijaan. Valmennusohjelman lopun kunniaksi he juovat alkoholitonta shamppanjaa, ja Barney retkahtaa jälleen alkoholistiksi. Hän pakenee NASAsta rakettirepulla, joten Homer pääsee avaruuteen. Avaruussukkulassa Homer näyttää miehistökavereilleen Race Banyonille ja Buzz Aldrinille salakuljettamansa sipsipussin ja avaa sen: painottomassa tilassa sipsit leviävät alukseen. Homer rupeaa syömään niitä mutta törmää muurahaisterraarioon ja pian myös muurahaiset ja hiekka leijuvat ympäri alusta. Astronautit keksivät avata luukun, jotta muurahaiset ja sipsit lentävät ulos tyhjiöön. Homer unohtaa kiinnittää turvavyön ja meinaa lentää ulos avaruuteen. Homer pelastuu mutta rikkoo kahvan. Homer ottaa hiilisauvan ja yrittää lyödä Racea sillä, mutta se jumittuu oveen ja pitää sen kiinni. Maassa hiilisauvasta tulee sankari, koska se pelasti astronautit.

Homerin paras ystävä (Homer Loves Flanders)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer haluaa päästä katsomaan jalkapallo-ottelua mutta ei onnistu saamaan lippua. Sen sijaan Flanders voittaa liput otteluun ja ottaa Homerin mukaansa. Naapureista tulee pian ystävykset, eikä Homer puhu muusta kuin Flandersista. Kuitenkin hän alkaa puuttua Flandersin elämään liian paljon, ja lopulta Flanders lähtee pakomatkalle. Muu Springfieldin väki pitää Nediä kateellisena ja halveksuu tämän käytöstä. Kirkossa Flandersin hermot kuitenkin pettävät, ja hän haukkuu Homerin pystyyn. Homer kuitenkin pitää Flandersin puolesta puolustuspuheen. Jakson lopussa kaikki on kuitenkin taas ennallaan, ja Homer vihaa jälleen Flandersia kuten ennenkin.

Bart saa elefantin (Bart Gets an Elephant)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart osallistuu radion tietokilpailuun, jossa on palkintona joko rahaa tai pilailupalkinto. Bart valitsee pilailupalkinnon, joka on juontajien vitsinä heittämä elefantti. Kun Bart ei saakaan valitsemaansa palkintoa, hän alkaa ärsyttää radion henkilökuntaa toistamalla joka paikassa hokemaa "Missä on elefanttini?" Lopulta kanavan tuottajat ärsyyntyvät ja hankkivat Bartille oikean elefantin. Bart antaa tälle nimeksi Stampy (eli Tallari). Elefantin ruokintakustannukset kuitenkin ajavat Simpsonit lähes vararikon partaalle, ja lopulta he vievät Tallarin eläintensuojelualueelle.

Burnsin perillinen (Burn’s Heir)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burns on vähällä hukkua kylpyammeeseen, ja hän tajuaa kuolevansa joskus. Niinpä hän julistaa kilpailun siitä, kuka pääsee hänen perillisekseen. Myös Bart ja Lisa osallistuvat, mutta kukaan osallistujista ei miellytä Burnsia. Bart suuttuu ja kostoksi rikkoo Burnsin omaisuutta. Tämä ei ole koskaan nähnyt moista äkeyttä, ja iloissaan hän nimittää Bartin perijäkseen. Bart alkaa pikkuhiljaa viettää yhä enemmän ja enemmän aikaa Burnsin kartanossa, sillä hän saa tehdä siellä mitä haluaa. Burns jopa palkkaa näyttelijöitä esittämään Simpsoneita, jotka muka eivät enää kaipaa Bartia. Lopulta Burns asettaa Bartin tulikokeeseen: Bartin tulee antaa potkut isälleen. Bart ei kuitenkaan kykene tähän vaan luopuu perintöoikeudestaan ja palaa kotiinsa.

Ikävä rehtoria (Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart tuo kouluun näytille Simpsonien koiran Pukin pikku apurin. Bart vie koiran siivouskomeroon mutta koira alkaa juoksennella ilmanvaihtokanavassa. Seymour Skinner lähettää talonmies Willien etsimään koiraa. Kun tarkastaja näkee Pukin pikku apurin ilmanvaihtokanavassa, Skinner saa potkut. Bart ystävystyy työttömän Seymourin kanssa ja auttaa häntä saamaan työpaikan takaisin.

  • Jaksossa nähdään ensimmäisen kerran ravintoloitsija Luigi Risotto, yksikulmakarvainen Gerald-vauva, Ned Flandersin vanhemmat (vain takaumassa) ja Leopold.
  • Tämä on sarjan sadas jakso.

Poika joka tiesi liikaa (The Boy Who Knew Too Much)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bart lintsaa koulusta. Paetessaan rehtoria Bart päätyy pormestari Quimbyn veljenpojan syntymäpäiväjuhliin. Siellä Bart piiloutuu keittiöön ja näkee ainoana todistajana, kuinka tarjoilija loukkaantuu vakavasti. Kaikki syyttävät Quimbyn veljenpoikaa pahoinpitelystä, sillä hän moitti tarjoilijaa tämän ranskalaisen korostuksen takia. Bart potee omantunnontuskia, sillä jos hän paljastaisi tämän syyttömäksi, hän tunnustaisi samalla lintsanneensa koulusta. Lopulta hän kuitenkin suostuu todistamaan, ja rehtori antaa hänelle viisi kuukautta jälki-istuntoa.

Lady Bouvierin rakastaja (Lady Bouvier’s Lover)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekä Abraham Simpson että johtaja Burns ihastuvat Margen äitiin. Burns on jo viemässä häntä vihille, kun Abraham syöksyy paikalle. Margen äiti tiuskaisee, ettei hän mene naimisiin kummankaan kosijan kanssa, ja Abraham ryöstää morsiamen kuin elokuvassa Miehuuskoe.

Onnistuneen avioliiton salaisuudet (Secrets of a Successful Marriage)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Homer ryhtyy opettajaksi, mutta hän ei keksi luokalleen mitään sanottavaa. Kun ihmiset ovat jo lähdössä pois kurssilta, hän epätoivoissaan alkaa kertoa näille Margen intiimejä salaisuuksia. Marge suuttuu tästä niin paljon, että heittää Homerin ulos kotoa. Homer muuttaa asumaan Bartin puumajaan ja on jo seuraavana päivänä hulluuden partaalla. Marge kuitenkin leppyy ja päästää Homerin lopulta takaisin kotiinsa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.