Hockey Arena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hockey Arena
Kehittäjä Ivan Behunek
Julkaistu 13. huhtikuuta 2004
Lajityyppi Manageripeli
Pelimuoto MMOG
Alusta WWW-selain
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hockey Arena on WWW-selaimella pelattava MMOG-tyypinen jääkiekkomanageripeli. Pelin on kehittänyt slovakialainen Ivan Behunek. Peli on käännetty myös suomeksi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli aloitetaan ilmaisella rekisteröitymisellä, jonka jälkeen manageri saa jääkiekkoseuran johdettavakseen. Seuralleen ja kotiareenalleen voi valita nimen. Organisaation taso, rahavarat,fan clubin koko ja areenan koko ovat kaikilla aloittaessa samat. Pelaajisto alustetaan myös. Seura ei kuitenkaan välttämättä ole uusi, vaan lopettaneiden managereiden tilalle tulee uusi seura.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli etenee jatkuvasti, vaikkei manageri olisikaan paikalla. Joka ilta Suomen aikaa kello 23:00 alkaa ns. yöpäivitys, joka kestää pari tuntia. Yöpäivityksen aikana päivittyvät asiat seuraavassa järjestyksessä:

  1. pelaajien sopimuksien loppuminen ja automaattinen jatkuminen
  2. pelaajien huolellinen scouttaaminen
  3. ottelut
  4. pelaajien harjoittelu/toipuminen
  5. kustannuksien maksaminen joukkueiden rahoista
  6. rakennushankkeiden laskeminen
  7. siirtojen prosessointi siirtomarkkinoilla
  8. pelaajien yöllinen toipuminen
  9. joukkueiden antaminen uusille managereille

Yksi kausi kestää 70 päivää. Pelaajat vanhenevat vuodella 70 päivän välein. Kausi alkaa 16 joukkueen kaksinkertaisella runkosarjalla. Runkosarjan ja pudotuspelin pelipäivät ovat maanantai, tiistai, torstai ja perjantai. Muille päiville voi sopia ystävyysotteluita, vaikka muiden maiden sarjoissa pelaavien seurojen kanssa. Kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin, neljä pysyy samassa sarjassa ja neljä viimeistä putoaa alempaan sarjaan. Lukuun ottamatta ylintä sarjatasoa, jolla nouseminen ei ole mahdollista ja alinta sarjatasoa jolta ei voi tippua. Pudotuspelisarjat ratkaistaan paras kolmesta -menetelmällä. Finalistit (2 joukkuetta) nousevat ylempään sarjaan. Menestyksestä palkitaan rahabonuksin ja joukkueelle tulee lisää faneja. Jokaisessa sarjassa palkitaan kymmenen eniten maaleja, pisteitä tai puolustajien maaleja tehnyttä pelaajaa, sekä viisi parasta maalivahtia torjuntaprosentin mukaan. Voit myös halutessasi ostaa sponsoripaketin, jonka avulla saat lisäominaisuuksia mutta se maksaa oikeaa rahaa.

Pelin osa-alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Managerilla on monia tehtäviä. Pelaajapolitiikka on tärkeässä osassa. Pelaajien osto ja myynti, vapaiden agenttien sopimusten uusimiset ovat managerin vastuulla sekä uusien junioreiden nostaminen juniorikoulutuksesta. Kokoonpanot, taktiikat ja peluutus ovat myös managerin päätäntävallassa, samoin pelaajien harjoitusohjelmat. Joukkueen taloudesta on huolehdittava ja organisaatiota voi kehittää. Taloudessa on luottoa –15 000 000 asti. Jos rahavarat menevät alle –50 000 000, managerilla on yhden kirjautumiskerran aikaa saada rahavarat takaisin yli –50 000 000 ennen kuin joukkue poistetaan. Organisaatiossa kehitettävät osa-alueet ovat: Harjoittelutilat, joka parantaa pelaajien harjoittelun tasoa. Lepotilat,joissa pelaajien energiat palautuvat joka taas saattaa vähentää loukkaantumisriskiä sekä otteluissa että harjoituksissa. Juniorikoulutuksen tasoa nostamalla kehitettävien junioreiden määrä kasvaa, mutta se ei vaikuta tulevien junioreiden lahjakuuden tai potentiaalin tasoon. Cheerleaderit lisäävät joukkueen motivaatiota otteluun. Scouttausosastoa kehittämällä scouttaus luonnollisesti paranee. Markkinointiosastoa kehittämällä fanien määrä kasvaa nopeammin ja fanituotteet myyvät paremmin. Fanclubin koko on ehkä kaikkein tärkein kehitettävistä asioista. Se kasvaa sitä mukaa kun joukkue menestyy ja manageri lisää markkinointiosaston tasoa. Fanclubin koko vaikuttaa katsojien määrään joukkueen otteluissa, viikoittain myytyjen fanituotteiden määrään ja joka keskiviikko sponsorit maksavat 8500/fani.

Oman seuransa lisäksi on mahdollista päästä johtamaan maajoukkuetta osallistumalla U20- tai maajoukkuevalmentajavaaleihin. Aikuisten ja nuorten MM-kisat pelataan vuorotellen eri kausina.

Sarjajärjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkueet on jaettu managerien kansallisuuden mukaan liigoihin. Pelissä on tällä hetkellä (11. marraskuuta 2008) yli 50 maan liigat. Suomi on yksi näistä. Liigat on jaettu divisiooniin ja lohkoihin siten, että ylimmällä tasolla on yksi lohko ja alaspäin siirryttäessa lohkomäärä kaksinkertaistuu joka tasolla. Kaikissa pelin lohkoissa on 16 joukkuetta. Suomessa lohkoja on tällä hetkellä (3. marraskuuta 2009) yhdeksän sarjatasoa, joissa aina kaksinkertainen määrä sarjoja.

Oman lohkonsa lisäksi on viiden ylimmän divisioonan joukkueet osallistuvat National Cupiin. Menestymällä ykkösdivisioonassa tai National Cupissa pääsee mukaan kansainvälisiin turnauksiin. Kilpapelien lisäksi on mahdollista pelata ystävyysotteluita mitä tahansa joukkuetta vastaan.

Eniten joukkueita/sarjatasoja on Tšekissä, Suomessa joukkueita on tällä hetkellä (30.03.2012) kolmanneksi eniten.

Kehitys ja historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.