High End

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

High End on nimitys äänentoistolaitteistolle ja -harrastukselle, jossa on tavoitteena luonnollinen äänentoisto ilman minkäänlaisia kompromisseja rakenteiden, materiaalien tai hinnan suhteen. Normaalista Hifi-harrastajasta High-Endisti poikkeaa lähinnä siinä, että jälkimmäinen on valmis maksamaan hyvinkin suuria summia äänentoistolaitteistosta. Esimerkiksi kaiutinkaapelit voivat maksaa tuhansia euroja, kaiuttimet, vahvistimet ja levysoittimet jopa kymmeniäkin tuhansia.

Piirteitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rakenteeltaan mahdollisimman yksinkertaistetut (esimerkiksi kaksoismonorakenne vahvistimet), erilliskomponenteista valmistetut erilliset äänentoistolaitteiston osat (esimerkiksi erilliset esi- ja päätevahvistimet) huippulaadukkaista materiaaleista.
  • Häiriöeristettyjen kaiutinkaapeleiden nostaminen lattiasta tärinän ja signaalia häiritsevien magneettikenttien sekä radiotaajuisten häiriöiden estämiseksi.
  • Verkkosähkön laatua parantavat laitteet.
  • Usein kalliiden vaimennusalustojen asentaminen soittimien ja vahvistimien sekä kaiuttimien alle, sekä jopa sähköjohtojen häiriöeristykset kuuluvat High-Endismiin, täydellisen äänen tavoitteluun.

Lisätietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hifin ja High Endin ero ei ole kuitenkaan aivan tarkasti määriteltävissä ja molempia käytetäänkin esimerkiksi mainonnassa varsin vapaasti.

Englannin kielessä sanaa high end voidaan käyttää kuvaamaan mitä tahansa kalleinta ja parasta mahdollista palvelua tai tuotetta.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.