Helsinki Times

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Helsinki Times
Helsinki-Times.jpg
Lehtityyppi uutislehti
Julkaisija Helsinki Times Oy
ISSN ISSN 1796-8321
Perustettu 2007
Päätoimittaja Alexis Kouros
Kotipaikkakunta Helsinki
Kotimaa Suomen lippu Suomi
Sivukoko tabloidi
Ilmestymistiheys viikoittain
Kieli englanti
Kotisivu www.helsinkitimes.fi

Helsinki Times on kerran viikossa Helsingissä ilmestyvä sitoutumaton englanninkielinen uutislehti, joka on ilmestynyt toukokuusta 2007 lähtien. Lehden painos on noin 15 000.[1] Sen sisarlehti on ilmaisjakelulehti SixDegrees.

Helsinki Timesin päätoimittaja Alexis Kouros on vuonna 1990 Suomeen muuttanut iranilaissyntyinen lääkäri, kirjailija, toimittaja ja ohjaaja.

Lukijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehden lukijoita ovat työn tai loman vuoksi Suomessa oleskelevat henkilöt, kuten diplomaatit, liikemiehet ja opiskelijat. Lukijatutkimuksen mukaan lehteä lukevat pääasiassa akateemiset, johtavassa asemassa olevat 30–40-vuotiaat ulkomaalaiset tai uussuomalaiset henkilöt, jotka ovat kotoisin yli 60 maasta. Maksullisen Helsinki Timesin tekeminen on käynyt kannattavaksi koska pääkaupunkiseudulla asuu riittävästi ulkomaalaisia lukijoita.[1]

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsinki Timesin yksivuotismainos raitiovaunussa Kurvissa.

Lehden osiot ovat kotimaan ja kansainvälisten uutisten lisäksi kulttuuri, talous, urheilu, tiede ja teknologia, seitsemän päivän televisio-ohjelmat, seitsemän päivän sääkartta, viikkokatsaus Suomen lehtiin sekä kooste Suomea koskevista uutisista maailman medioissa. HKL ostaa lehdeltä ilmoitustilaa tiedottaakseen ulkomaalaisille lukijoille ja maahanmuuttajille Helsingin liikenteestä.[1] Lehdellä on päivittäin uusiutuvat nettisivut. Helsinki Times ilmestyy perjantaisin.

Vuonna 2013 Helsinki Times ryhtyi yhteistyöhön Helsingin Sanomien kanssa ja julkaisee HS:n uutisia englanniksi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Pyykkönen, Anna-Leena: Englanninkieliselle uutislehdelle riittää lukijoita Helsingissä 28.7.2008. Helsingin Sanomat. Viitattu 20.7.2009.
  2. Helsingin Sanomat ja Helsinki Times yhteistyöhön Helsingin Sanomat. 14.11.2013. Viitattu 9.11.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]