Helsinki Expert

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsinki Expert on Helsingissä toimivan matkailupalveluyritys Strömma Suomi Oy:n palvelu. Se on perustettu vuonna 1940lähde?. Helsinki Expert tuottaa, myy ja markkinoi palveluita Helsingissä vieraileville matkailijoille sekä kokouksia, konferensseja ja erilaisia tilaisuuksia järjestäville kotimaisille ja ulkomaisille yrityksille ja yhteisöille. Yrityksen omistimilloin? Helsingin matkailusäätiö. Yrityksen liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa vuodessa.lähde? Ympärivuotisen henkilökunnan määrä on noin 25.lähde?

Helsinki Expertin matkailupalveluita ovat Helsinki-kortti, erilaiset kiertoajelut ja Helsinki This Week -lehti. Helsinki Expert järjestää matkailijoille erilaisia retkiä ja tutustumiskäyntejä pääkaupunkiseudulla ja lähialueella. Se järjestää myös matkoja Helsingistä Lappiin, Tallinnaan, Pietariin ja Tukholmaan.lähde?

Helsinki Expert tarjoaa yrityksille ja yhteisöille opaspalveluita ja kuljetuksia. Opaspalveluita Helsinki Expert tuottaa lähes 30 kielellälähde?. Palveluita ovat myös erilaiset kongresseihin ja yritystapahtumiin liittyvät oheisohjelmat, kuten kiertoajelut, kävelyretket ja tutustumismatkat lähialueille. Kongressin tai yritystapahtuman järjestäjät voivat hankkia kaikki tapahtumaan liittyvät palvelut avaimet käteen –periaatteella Helsinki Expertistälähde?.

Helsinki Expertillä on asiakaspalvelupisteet Helsingin päärautatieasemalla sekä Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston tiloissa Esplanadilla. Lisäksi sillä on kesäaikana myyntikioski Esplanadin puistossa sekä laivamatkustajille Viking Linen ja Silja Linen matkustajaterminaaleissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsinki Expertin juuret ovat vuosina 1940-2012 toimineessa Helsingin Matkailuyhdistyksessälähde?. Kaupallisten toimintojen ja palveluiden merkitys Helsingin matkailuyhdistyksessä kasvoi vuosien saatossa keskeiseksi. Samaan aikaan yhdistyksen jäsenmäärä laski vähitellen ja oli lopulta vain murto-osa huippuvuosista. Tämän kehityksen seurauksena Helsingin matkailuyhdistys päätti vuonna 2004 yhtiöittää yhdistyksen liiketoiminnan Helsinki Expert Oy:ksi, jonka koko osakekannan Helsingin Matkailuyhdistys aluksi omisti. Muutamaa vuotta myöhemmin vuonna 2007 yhdistys siirsi Helsinki Expert Oy:n koko osakekannan sekä muun omaisuutensa perustamalleen Helsingin matkailusäätiölle, joka vuonna 2009 omisti Helsinki Expert Oy:n kokonaisuudessaan.lähde? Joulukuussa 2012 yritys liitettiin Strömma-ryhmään ja sen nimeksi muutettiin Strömma Finland Oy[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]