Helsingin Ekonomit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsingin Ekonomit ry on Uudellamaalla toimiva ekonomien verkosto. Yhdistyksellä on hieman yli 17 000 jäsentä ja se on Suomen Ekonomit - Finlands Ekonomer:n suurin jäsenyhdistys; yli puolet koko järjestäytyneestä ekonomikunnasta on Helsingin Ekonomien jäseniä.

Yhdistys järjestää toimintaa, joka mahdollistaa jäsenten ekonomiosaamisen kehittämisen, ylläpidon ja jakamisen sekä verkostoitumisen muiden ekonomien kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on edistää ekonomien osaamista, hyvinvointia ja menestystä työelämässä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin ekonomien yhdistys perustettiin vuonna 1935 edistämään kauppakorkeakoulun käyneiden yhteistä toimintaa. Maaliskuun 21. päivänä 1935 joukko kauppakorkeakoulututkinnon suorittaneita kokoontui Hotelli Helsinkiin perustamaan omaa yhdistystä. Pitkään suunniteltu yhdistys sai perustavassa kokouksessa säännöt ja nimekseen Ekonoomiyhdistys. Yhdistyksen sääntöjen mukaan sen tarkoituksena oli ”koota kauppakorkeakoulun käyneet valvoman yhteisiä pyrintöjä ja edistämään taloudellisten kysymysten harrastusta ja kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan pyrintöjä.”

1940-luvun lopulla alettiin keskustella Ekonomiyhdistysten liitosta, kun pääkaupunkiseudun ulkopuoliset paikallisosastot olivat tyytymättömiä omiin toimintamahdollisuuksiinsa. Vuoden 1950 lopulla päätettiinkin perustaa Ekonomiliitto ja Ekonoomiyhdistyksen nimi vaihdettiin Helsingin Ekonomit ry:ksi.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Ekonomit järjestää vuosittain yli 200 tapahtumaa, joissa kohtaa yli 9 000 jäsentä. Luennoijina tapahtumissa toimivat eri alojen asiantuntijat ja yhteiskunnan vaikuttajat. Tapahtumatarjonnasta löytyy myös kulttuuri- ja virkistystoimintaa. Yhdistyksen 17 kerhoa järjestävät pääosan tapahtumista. Tapahtumiin voivat osallistua kaikki Helsingin Ekonomien. Suurin osa tapahtumista on avoimia myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleville KY ry:n jäsenille.

Kerhot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Ekonomien ensimmäiset kerhot, Ekonominaiset ja Liikkeenjohdon kerhot, perustettiin jo 1940-luvun taitteessa.

Nykyiset kerhot ovat Business Partners, Digiekonomit, Ekonominaiset, Ekonomiyrittäjät, Finanssiekonomit, Julkishallinnon Ekonomit, Järjestöekonomit, Kansainväliset Ekonomit, Kehonkohentajat, Konsuliklubi, Laskentaekonomit, Liikkeenjohdon kerho, Markkinointiekonomit, Nuoret Ekonomit, Päiväklubi, Vaikuttajaekonomit ja Viestintäekonomit.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]