Helsingin kristillinen koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin kristillinen koulu

Helsingin kristillinen koulu on Helsingin Pukinmäessä sijaitseva yksityinen peruskoulu, jonka erikoispainotuksena on kristillinen kasvatus. Koulussa on luokkia ensimmäisestä luokasta aina yhdeksänteen asti ja lisäksi koulun yhteydessä toimii kristillinen päiväkoti Pursi.[1]

Koulu sai perustamisluvan 1. elokuuta 1995, mutta oli toiminut kotikouluperiaatteella jo 1980-luvun lopulta alkaen. Vuodesta 1993 se toimi Jakomäessä Somerikkokujalla,[2] ja vuodesta 2012 alkaen koulu on toiminut Helsingin Pukinmäessä entisen Pukinmäen peruskoulun rakennuksessa.[3]

Koulu on Helsingin kaupungin sopimuskoulu ja siellä noudatetaan valtakunnallista opetussuunnitelmaa. Koulu saa rahoituksensa muiden yksityisten peruskoulujen tapaan valtiolta ja kaupungilta ja toiminnan ylläpitäjänä on oma kannatusyhdistys. Koulun perustana ovat kristilliset arvot, ja se on yhteiskristillinen, eli se ei ole minkään seurakunnan ylläpitämä, vaikkakin tekee yhteistyötä monien eri seurakuntien kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koulu – Helsingin kristillinen koulu helsinginkristillinenkoulu.fi. Viitattu 1.8.2021.
  2. Salminen, Jari: Helsingin kristillinen koulu 1995- Suomen yksityisten oppikoulujen digitaalinen matrikkeli. 2005. Yksityiskoulujen Liitto. Viitattu 1.8.2021.
  3. Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle Helsingin Kristillisen koulun ylläpitäjän pankkilainan takausta koskevasta hakemuksesta (pöytäkirja) 5.2.2013. Helsingin kaupunki, opetuslautakunta. Arkistoitu 1.8.2021. Viitattu 1.8.2021.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.