Hello Kitty

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Hello Kitty Airbus A330-200

Hello Kitty (jap. ハローキティ, Harō Kiti) on joukko japanilaisen Sanrio-yhtiön hahmoja, joista tunnetuin kuvitteellinen hahmo Kitty White. Kitty esiintyy sarjakuvissa ja animaatiosarjoissa sekä on myös koristeaihe laajassa Hello Kitty -tuotesarjassa. Kitty on valkoinen, keltanenäinen kissamainen hahmo, jonka vasemmassa korvassa on yleensä punainen rusetti. Usein Hello Kitty -sanaa käytetäänkin virheellisesti viittaamaan itse Kitty White -hahmoon. Kissamaisesta olemuksestaan huolimatta Kitty ei ole kissa.[1][2]

Kittyn suunnitteli Yūko Shimizu vuonna 1974 rahakukkaron koristekuvaksi Sanriolle. Hello Kitty -tuotevalikoima on sittemmin laajentunut kattamaan muun muassa koriste-esineet, vaatteet, nuket, tarrat, koulutarvikkeet ja kortit, ja Kitty Whitesta on tullut Sanrion monista eläinhahmoista maailmanlaajuisesti suosituin. Suomessa Egmont julkaisee Hello Kitty -lehteä. Hello Kitty on myös vakiosarja japanilaisessa shōjomangalehti Ribonissa. Kitty Whitesta on tehty myös useita animaatiosarjoja, joista yhtä on näytetty Suomessa Sub Juniori ja Sub -kanavalla.

Hello Kitty

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kittyn perheeseen kuuluu Kittyn lisäksi isä (George White), äiti (Mary White) ja Kittyn kaksossisko Mimmy. Kittyn ystäviä ovat muun muassa apinasisarukset Tim ja Tammy, Kathy-pupu, Fify-lammas ja Jody-koira. Kittyn pituus on kolme omenaa ja paino viisi omenaa. Kittyllä on myös kissa nimeltä Charmmy.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hello Kitty.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. http://nyt.fi/a1305867132843
  2. Shokkiuutinen kulttihahmosta: Hello Kitty ei olekaan kissa! 28.8.2014. Iltalehti. Viitattu 29.08.2014.