Hello Kitty

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Hello Kitty Airbus A330-200.

Hello Kitty (jap. ハローキティ, Harō Kiti) on japanilainen kuvitteellinen kissahahmo, joka esiintyy sarjakuvissa ja animaatiosarjoissa. Se on myös koristeaihe samannimisessä laajassa tuotesarjassa. Hello Kitty on valkoinen, keltanenäinen kissa, jonka vasemmassa korvassa on yleensä punainen rusetti.

Hello Kittyn suunnitteli Yuko Shimizu vuonna 1974 rahakukkaron koristekuvaksi japanilaiselle Sanriolle. Hello Kitty -tuotevalikoima on sittemmin laajentunut kattamaan muun muassa koriste-esineet, vaatteet, nuket, tarrat, koulutarvikkeet ja kortit, ja Hello Kittystä on tullut Sanrion monista eläinhahmoista maailmanlaajuisesti suosituin. Suomessa Egmont julkaisee Hello Kitty -lehteä.[1] Hello Kitty on myös vakiosarja japanilaisessa shōjomangalehti Ribonissa. Hahmosta on tehty myös useita animaatiosarjoja, joista yhtä näytetään Suomessa Sub Juniori ja Sub -kanavalla.

Hello Kitty

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kittyn perheeseen kuuluu Kittyn lisäksi isä (George White), äiti (Mary White) ja Kittyn kaksossisko Hello Mimmy[2]. Hello Kittyn ystäviä ovat muun muassa apinasisarukset Tim ja Tammy, Kathy-pupu, Fify-lammas ja Jody-koira. Kittyn pituus on kolme omenaa ja paino viisi omenaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hello Kitty 2007. Egmont.
  2. Hello Kitty's Family (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Hello Kitty.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.