Helena Kuula

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Helena Kuula
Helena Kuula
Helena Kuula
Näyttelijä(t) Anneli Ranta
Kesto 2008–
Ensiesiintyminen Osa 1503: Seppo kohtaa enkelin (20. helmikuuta 2008)
Koko nimi Helena Inkeri Kuula
Ammatti liikenainen
Sukupuoli nainen
Asuinpaikka Helsinki, Pihlajakatu 23 B2
Suhteet
Puoliso(t) Aki Nikkinen
Seppo Taalasmaa (eronnut) Igor Kuula (päättyi Igorin valekuolemaan)
Lapset Sergei Kuula
Sebastian Vuorela
Antti Polvijärvi
Lastenlapset Elias Vikstedt
Oliver Vuorela
Taiga Kuula
Tutut Onni ”Tale” Taalasmaa
Iida Mustonen
Ismo Laitela
Isabella Holm
Peppi Kuula
Aki Nikkinen

Helena Inkeri Kuula (o.s. Vuorela) on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Häntä esittää näyttelijä Anneli Ranta.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varakkaalla Helenalla on kolme poikaa, Sebastian, Sergei ja Antti. Helena asui pitkään Sebastianin ja Sergein kanssa Helsingin Erottajalla hienostoalueella. Helena kuului Helsingin seurapiireihin, jotka käänsivät hänelle kuitenkin selkänsä, kun Kuulan perheen rikollinen tausta paljastui.

Elämä Pihlajakadulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helena Kuula lahjoitti kansanedustajaksi pyrkineen Seppo Taalasmaan vaalikassaan rahaa. Tämä oli vain osa suunnitelmaa, jonka tarjoituksena oli saada Sepon kautta tietoa Kari Taalasmaasta ja Romeo Arosta, jotka olivat tehneet autovarkauskeikkoja Sebastianille ja Sergeille. Kun Sebastian joutui Karin ja Romeon takia vankilaan, Helena ja Sergei päättivät kostaa heille. Sepon vaalikampanjan aikana paljastui, että Helenalla ja Romeon veljellä Rafaelilla oli seksisuhde, josta Helena maksoi Rafaelille. Suhde oli Helenan keino saada Rafaelilta tietoja Romeosta. Helena ihastui Seppoon, mikä hankaloitti hänen kostoaikeitaan. Helena kidnappasi Romeon tyttären Maijan ja ilmoitti kadulta löytyneestä lapsesta sosiaaliviranomaisille. Helena ja Sergei piilottivat Taalasmaiden pakettiautoon huumausainetta sisältävän pussin ja tekivät nimettömän ilmoituksen poliisille huumausainerikoksesta. Tarkoitus oli saada Kari poliisien kynsiin, mutta autoa ajoikin Seppo, joka oli erehdyksessä käyttänyt aineita mattojenpesuun. Poliisit löysivät Taalasmaiden autosta pelkän pesuainejauhepussin.

Helenan viimeinen keino kostaa Romeolle oli tämän huumaaminen. Hän ilmoitti Kentaurin ”huumautuneesta asiakkaasta”, minkä jälkeen Romeo pidätettiin ja tältä evättiin Maijan huoltajuus. Helena oli tyytyväinen, mutta joutui tunnustamaan Sepolle tekonsa. Seppo sai lopulta puhuttua Helenan ympäri, jotta tämä menisi tunnustamaan tekonsa poliisille. Helena tunnusti ja hänet vangittiin.

Helena kärsi ensikertalaisena lyhyen vankilatuomion ja palasi muutaman kuukauden päästä takaisin Pihlajakadulle. Miehensä perintörahoilla Helena hankki omistukseensa antiikkiliikkeen. Ismo Laitela tarjosi tukensa Helenalle ja houkutteli Sepon käymään uudessa antiikkiliikkeessä. Pian Seppo ja Helena saivat sovittua riitansa. Pian Helena ja Karikin saivat sovittua ja heistä tuli perhe. Yllättäen Sebastian ilmoitti pääsevänsä vankilasta. Helena ei uskaltanut aivan heti kertoa asiasta lähimmilleen, koska hän pelkäsi sen rikkovan hyvin alkaneen ”uuden alun”. Pian Helenan oli kuitenkin pakko kertoa asiasta Sepolle ja Karille.

Helenalle selvisi Kentaurin räjähdyksen aikoihin, että Olavi Kanerva on hänen kuolleeksi luultu aviomies Igor Kuula. Igor kertoi Helenalle totuuden ja myöhemmin Helena antoi hänelle anteeksi. Olavi muutti tyttärensä Niinan luokse Turkuun.

Helena kuuli Isabella Holmilta huonossa kunnossa olevasta majatalosta ja päätti ostaa sen ja otti yhtiökumppanikseen rahattoman Isabellan. He kunnostivat majatalon ja nimesivät sen Amandaksi. Kun Helena havaitsi Sebastianilla olevan kehkeytymässä suhde Isabellan kanssa, hän ei katsonut sitä hyvällä ja yritti puhua Sebastian ympäri, jotta tämä katkaisisi suhteensa Isabellaan. Kun Sebastian ja Kari tappelivat majatalo Amandassa, Helena antoi Isabellalle potkut, koska hän ei voinut katsoa vierestä kuinka Isabella hajotti hänen perhettään.

Myöhemmin Isabella väitti Helenan kärsivän dementiasta saadakseen majatalon itselleen. Tämän epäonnistuttua Isabella yritti saada majatalon itselleen esittämällä olevansa raskaana Sebastianille, mutta hän jäi kiinni. Kevään 2011 päätösjaksossa selvisi, että Isabella onkin oikeasti raskaana, sillä hänen lapsivetensä tuli ja synnytys alkoi. Helena antoi Isabellalle osuuden Amandasta. Isabella synnytti poikavauvan, jonka Jenni Vainio kuitenkin vaihtoi sairaalassa Ossi Puolakan ja Cindy Rintalan vastasyntyneeseen lapseen, Ossi Junioriin.

Helena oli onnellinen päästessään isoäidiksi, kunnes lapsi, Alexander kuoli vakavaan sairauteen. Suru lapsenlapsen menettämisestä mursi Helenan, sillä tapaus toi mieleen erään toisen menetyksen, jonka talon nuoret saivat selville: Sebastianilla on kaksosveli, jonka Igor Kuulan viholliset kidnappasivat synnytyslaitokselta panttivangiksi, eikä lasta enää sen koommin nähty. Teinit matkustivat Turkuun etsimään Igoria, joka olikin joutunut sydänkohtauksen vuoksi sairaalahoitoon Helsinkiin. Päästyään selville nuorten etsinnöistä myös Antti Polvijärvi alkoi etsiä Igoria ja kohtasi tämän sairaalassa. Päästäkseen pois arkistotöistä Antti pidätti Igorin epäiltynä vuosien takaisesta murhasta. Antti laittoi myös Sergein vankilaan tämän huumekauppojen takia.

Sergein ollessa jälleen vapaana, Antti uhkasi toimittaa tämän uudelleen vankilaan. Sergei ja Helena uhkasivat Anttia hankkimillaan todisteilla tämän epämääräisestä toiminnasta poliisina. Antti heitti todisteena toimineen kameran mereen, minkä vuoksi Sergei uhkasi pudottaa Antin sillalta veteen. Yllättäen Antti paljasti olevan Sebastianin kadonnut kaksosveli eli Helenan poika ja Sergein veli.

Helenaa, Sergeitä ja Peppiä alettiin vainota. Mystinen vakooja otti salaa kuvia heistä, lähetteli uhkausviestejä ja vakoili heidän liikkeitään. Helena ja Sergei saivat palapelin palasia, joista muodostui kuva viikatemiehestä ja viikatteen terällä istuvasta korpista. Helena ja Sergei tajusivat, että heidän vainoojansa voisi olla menehtyneeksi oletettu Korppi. Todellisuudessa heidän vainoajansa oli Heiskanen, joka paljastui olevansa Korpin poika. Heiskanen yritti räjäyttää Helenan, Sergein, Isabellan, Sebastianin ja Pepin tunnelissa mutta Helena kolkkasi Heiskasen ja nämä pääsivät pakoon, Heiskasen avunpyynnöistä huolimatta. Tunneli räjähti. Seppo voitti sanaristikosta lomamatkan kahdelle hengelle yksityislentokoneella Havaijille. Jonkin aikaa koneessa matkustettuaan Seppo löysi kaapatut Pepin, Sergein, Isabellan ja Sebastianin. He kuulivat läppäristä kuolleeksiluullun Heiskasen äänen, jossa hän sanoin heidän joutuvansa maksamaan äitinsä murhasta, sekä siitä, että jättivät hänet tunnelityömaalle. Helena sanoi Sepolle, että piti kertoa tapahtuneesta. He löysivät Heiskasen myrkyttämästä ruoasta kuolleen pilotin. Helena yritti ottaa koneen haltuunsa, mutta se syöksyi hallitsemattomasti autioon metsään keskellä Siperiaan. Helena löysi merkkitulen ja löysi mökille, jossa oli Isabella, Sebastian, Peppi ja Sergei. Helena löysi Sepon puhelimen tapellessaan Isabellan kanssa. He eivät saaneet yhteyttä kehenkään puuttuvan kentän takia, mutta Ismo sattui soittamaan puhelimeen. Helena vastasi siihen ja kuunteli kaiken Ismon sanoman, mutta ei ehtinyt kertoa lento-onnettomuudesta linjan katkettua. Isabella syytti häntä siitä, että ei sanonut heti puhelun alussa joutuneensa lento-onnettomuuteen. Helena, Peppi ja Sergei poistui paikalta. Sebastian käski sopimaan Helenan kanssa. He saivat sovittua, mutta murtuivat ajatellessaan koti-ikävää ja sitä, ettei heitä kukaan pelasta. Jonkin ajan kuluttua Heiskanen saapui aseen kanssa mökkiin pitämään heitä vankeina. Heiskanen ampui vahingossa Sebastiania, tarkoituksenaan ampua Isabellaa, joka ärsytti tätä. Peppi synnytti lapsen, ja Heiskanen otti tämän mukaansa ja sitoi muut mökkiin. Hän päätti polttaa heidät elävältä, mutta yllättäen Seppo ilmaantui paikalle, joka ampui Heiskasen. Myöhemmin he palasivat kotiinsa, mutta Seppo poistui Helsingistä. Sittemmin Amandassa vietettiin Taigan ristiäisiä, jonne saapui Veera. Veera ei voinut hyväksyä Pepin mieheksi Sergeitä ja hänen sukuaan rikollistaustan vuoksi, joten hän lähti pois Pepin ja lapsen elämästä.

Monien mutkien kautta Helenan elämä muuttui jälleen Peppi ja Taiga muuttivat pois Pihlajakadulta Veeran luokse Lappiin. Isabella, joka paljastui Pirjoksi poistui Suomesta. Ulla muutti takaisin Pihlajakadulle, jonne perässä tuli myös Kari. Helena asuukin nyt yhdessä Ullan, Karin, Talen ja Iidan kanssa Taalasmailla. Isabella myi osuutensa Amandasta Ismolle, josta näin ollen tuli Helenan työkaveri. Helenan ja Ismon työskennellessä yhdessä alkoi Helenan ja Ismon välillä kipinöidä. Ainut suhdetta estävä tekijä on Ismon ex-vaimo kuollesta herännyt Liisa (nyk. Kristiina), joka on myös ihastunut Ismoon. Suhde päättyi kun Helena sai tietää Ismon seurustelevan samanaikaisesti myös Kristiinan kanssa.

Ismon valittua Kristiinan päätyi Helena seurustelemaan Pihlajakadulle palanneen Aki Nikkisen kanssa. Tosin Aki tapailee myös ex-vaimoaan Monica Mustavaaraa saman aikaisesti, eivätkä naiset tiedä toisistaan. Helena on luopunut jopa perheestään Akin takia. Sebastian perheineen ei hyväksy Akia osaksi perhettä ja Sergei taas on katkaissut välinsä Helenaan, koska Helena uskoi Marianna Kurkea joka väitti Sergein tulleen hulluksi ja vainonneen häntä. Myöhemmin kun paljastui että Marianna itse manipuloi kaikkia uskomaan näin ei Sergei enää halunnut antaa äidilleen anteeksi.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Igor Kuula/Olavi Kanerva: Avioliitto, päättyi Igorin valekuolemaan, käyttää nykyään nimeä Olavi Kanerva. Avioliitosta syntyi Sebastian Vuorela, Sergei Kuula ja Sebastianin kadonnut kaksonen Antti Polvijärvi.
  • Rafael Aro: Rafaelilla ja Helenalla oli seksisuhde mistä Helena maksoi Rafaelille.
  • Seppo Taalasmaa: Avioliitto, päättynyt. Seppo lähti pois Pihlajakadulta Siperian jälkeen ja erosi Helenasta.
  • Ismo Laitela: Yhden illan juttu Sepon lähdön jälkeen. Ismo on aiemmin ollut ihastunut Helenaan mutta tunteet olivat yksipuolisia mutta Seppo lähdettyä Helena ihastui Ismoon. Suhde päättyi myöhemmin Helenan saatua tietää Ismon seurustelevan myös Kristiinan kanssa.
  • Aki Nikkinen: Seurustelusuhde.