Heikki Savolainen (tuottaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heikki ”Hessu” Savolainen (s. 1964) on suomalainen äänittäjä, äänisuunnittelija, tuottaja ja manageri.

Savolainen suoritti Yleisradion äänitarkkailijakurssin vuosina 1983–1985, minkä jälkeen hänet valittiin Yleisradion musiikkituotantoon musiikkitarkkailijaksi. Vuosina 1985-1996 Savolainen työskenteli Yleisradion musiikki-, kuunnelma- ja TV1:n ulkotuotannoissa pääasiassa musiikkitarkkailijana ja -tuottajana.

Vuosina 1983–1993 Savolainen toimi Savonlinnan oopperajuhlilla vastuunaan esitettyjen teosten äänisuunnittelu. Vuosina 1996–1998 hän oli Radio Cityssä tekniikan päällikkönä ja sen jälkeen siirtyi Suomenlinnassa toimivan Seawolf Studios Oy:n Wolfgang Recordsiin tuottajaksi ja äänittäjäksi. Hän on toiminut livemiksaajana Eternal Erection-, Tellus-, Aulanko- ja Alamaailman vasarat -yhtyeille.

Savolainen on palkittu töistään Emma-palkinnoilla (mm. Ismo Alanko Säätiön Pulu, 1998, Trio Töykeät Jazzlantis, 1995) ja Prix Italia -palkinnolla. Hän on sivutoiminen opettaja Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian osastolla sekä Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksella.

Heikki Savolainen on tuottanut muun muassa Trio Töykeiden, Perko-Pyysalo Poppoon, Ismo Alanko Säätiön ja XL:n levyjä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heikki Savolaisen kotisivut hsspro.fi. Viitattu 1.7.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]