Heaven’s Gate (kultti)

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Heaven's Gate (kultti))
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Heaven's Gate oli Marshall Applewhiten johtama yhdysvaltalainen ufokultti, joka uskoi muukalaisten tuovan lahkon jäsenille rauhaa ja uuden kotipaikan vieraalta planeetalta. Applewhiten johdolla kaikkiaan 39 Heaven's Gaten jäsentä teki itsemurhan kolmen päivän aikana maaliskuussa 1997. Kultin oppien mukaan heidän sielunsa voisivat näin matkata avaruusalukselle, joka piileksi Hale-Boppin komeetan takana.

Applewhite perusti lahkon 1970-luvulla yhdessä hoitaja Bonnie Nettlesin (1927[1] - 20. tammikuuta 1985) kanssa. Ennen joukkoitsemurhaa Bonnie kuoli maksasyöpään. Heidän oppinsa yhdisteli kristinuskoa ja ufouskomuksia. Kultin jäsenet nimittivät toisiaan veljiksi ja sisariksi, ja katsoivat olevansa munkkeja ja nunnia "luostarissaan", isossa kalifornialaisessa vuokra-asunnossa. Yleensä jäsenillä ei ollut juurikaan ulkopuolisia yhteyksiä, sillä Applewhite käski heidän katkaista yhteytensä kaikkiin tuntemiinsa ulkopuolisiin.

Applewhite oli kastroituttanut itsensä, ja viisi muuta kultin miespuolista jäsentä noudatti hänen esimerkkiään.[2] 1990-luvulla kultti levitti sanomaansa Internetin kautta, ja hankki lisäksi tuloja verkkosivujen suunnittelulla.[3] Lisäksi tuona kohtalokkaana päivänä kaksi kultin entistä jäsentä löytyi hotellihuoneesta. Toinen heistä oli onnistunut tappamaan itsensä, ja toinen jäi henkiin. Hän kuitenkin teki itsemurhan 10 kuukautta tapahtuneen jälkeen.

Useiden Heaven's Gaten jäsenten vanhemmat syyttävät Applewhiteä siitä, että hän oli johdattanut lapsensa väärälle tielle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.