Harmaaraita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Harmaaraita on Soturikissat-kirjasarjassa esiintyvä fiktiivinen kissahahmo, joka asuu Myrskyklaanissa, villikissana syvällä metsässä. Harmaaraita saa kirjassa Salaisuuksien Metsä pojan ja tyttären, Myrskyturkin ja Sulkahännän.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Oppilaana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Villiin luontoon Harmaaraita esiintyy oppilasnimellä Harmaatassu ja asuu ja elää Myrskyklaanissa. Kirjan alussa hän ja kotikisu Ruska tutustuvat toisiinsa, ja klaanissa Harmaatassusta tulee Ruskan eli Tulitassun ensimmäinen ja paras ystävä. Kirjan lopussa Harmaatassu ja Tulitassu osallistuvat taisteluun Varjoklaania vastaan ja saavat soturinimet, Harmaaraita ja Tulisydän.

Soturina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Tuli ja jää Harmaaraita ja Tulisydän hakevat Tuuliklaanin kotiinsa Kaksijalkalasta, mihin klaani on paennut Rikkotähden häädettyä heidät nummilta. Pian tämän jälkeen molemmat saavat oman oppilaan, Harmaaraita Saniaistassun ja Tulisydän Tuhkatassun. Eräällä opetustuokiolla harmaa soturi vajoaa jäihin, mutta Jokiklaanin naaras, Hopeavirta, pelastaa hänet. Nämä kaksi rakastuvat ja alkavat seurustella, mikä ajaa Harmaaraidan ja Tulisydämen riitoihin. Kirjan lopussa he kuitenkin sopivat riitansa.

Salaisuuksien metsä -kirjassa Harmaaraita ja Tulisydän selvittävät edelleen Punahännän salaperäistä kuolinsyytä, ja samalla Harmaaraita ja Hopeavirta jatkavat seurusteluaan, tosin he ovat luvanneet tavata vain kokoontumisissa. Harmaaraidan ja Tulisydämen auttaessa Jokiklaania riistapulan aikana Myrskyklaanin tietämättä, Harmaaraita saa tietää Hopeavirran odottavan heidän yhteisiä pentujaan. Hän on siitä innoissaan, sillä uskoo pentujen liittävän hänet ja kauniin naaraan yhteen ikuisiksi ajoiksi. Kun Hopeavirta kuolee synnytykseen mutta pennut selviävät, Harmaaraita päättää että pennut kuuluvat kuolleen emonsa klaaniin ja vaihtaa heidän kanssaan klaania hoivatakseen heitä.

Kirjojen Myrsky nousee aikana Harmaaraita asuu poikansa ja tyttärensä kanssa Jokiklaanissa, mutta kaipaa edelleen Myrskyklaaniin. Kirjassa Vaarallinen polku Jokiklaanin uusi päällikkö Leoparditähti pakottaa Harmaaraidan valitsemaan kahden klaanin väliltä, ja Harmaaraita valitsee Myrskyklaanin - joutuen samalla luopumaan pennuistaan.

Varapäällikkönä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harmaaraidasta tulee Myrskyklaanin varapäällikkö Pimeyden hetki -nimisen kirjan lopussa. Hän on varapäällikkönä kirjoissa Tulitähden tehtävä, Keskiyö, Kuunnousu ja Aamunkoi. Viimeiseksi mainitussa Harmaaraita joutuu kaksijalkojen vangitsemaksi auttaessaan muita sotureita vapauttamaan muita kaapattuja kissoja näiden kynsistä, joten häntä ei esiinny ollenkaan seuraavassa kirjassa nimeltä Tähtiyö.

Auringonlasku-kirjassa Vatukkakynsi nimetään Myrskyklaanin uudeksi varapäälliköksi Harmaaraidan tilalle, sillä Tulitähti myöntää, ettei Harmaaraita ole tulossa takaisin. Harmaaraita kuitenkin palaa kirjassa Näkö, mutta Vatukkakynsi säilyttää varapäällikön asemansa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.