Hammarby IF Bandy

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hammarby IF
Hammarby IF
Koko nimi Hammarby IF Bandyförening
Perustettu 1889
Kaupunki Tukholma
Kotikenttä Zinkensdamms IP
Värit          
Sarja Elitserien
Mestaruudet 2 (2010, 2013)

Hammarby IF Bandyförening eli Hammarby Bandy on tukholmalaisen Hammarby IF -seuran jääpallojaosto. Jääpallon edustusjoukkue pelaa Ruotsin pääsarjassa Elitserienissä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patrik Nilsson

Jääpallotoiminta Hammarby-seurassa alkoi, kun alun perin soutuseuraksi perustetun seuran soutajat ryhtyivät harrastamaan luistelua ja sittemmin jääpalloa Hammarbyjärven jäällä. Virallisesti jääpallo tuli seuran ohjelmaan vuonna 1905. 1920-luvulta lähtien Hammarby osallistui cup-muotoisiin Ruotsin mestaruuskilpailuun, mutta ei edennyt kertaakaan erityisen pitkälle. Kaudella 1930/31 ryhdyttiin pelaamaan sarjamuotoista mestaruussarjaa ja Hammarby teki ajoittain hissiliikettä ylemmän ja alemman sarjatason välillä[1]. Helmikuussa 1957 joukkue selviytyi mestaruusloppuotteluun, missä se kuitenkin hävisi Örebrolle[2].

Viime vuosina seura on kärsinyt suurista taloudellisista vaikeuksista ja toiminnan jatkuminen on ollut vaakalaudalla. Nykyisin seura keskittyy voimakkaasti junioritoimintaan ja pyrkimyksenä on nostaa joka vuosi yhdestä kahteen omaa kasvattia edustusryhmään.[1][3] 2000-luvulla seura on kuitenkin saavuttanut hyvää menestystä, ja se selviytyi vuosina 2000-2007 kuudesti mestaruusfinaaliin, mutta hävisi joka kerta. Hammarby voitti ensimmäisen mestaruutensa vihdoin vuonna 2010. Edellisen kerran tukholmalaisseura oli voittanut mestaruuden vuonna 1931, jolloin mestaruuden voitti AIK[2]. Seuraava mestaruus tuli kaudella 2013.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ruotsin mestaruus 2010

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c http://www.hammarbybandy.se/
  2. a b c Ruotsin jääpallon mestaruusloppuottelut (PDF-tiedosto)
  3. http://www.svenskidrott.se/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=4295
  4. http://www.exteworldcup.com/history.asp

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elitserien 2014/2015

Bollnäs GoIF/BFBroberg/Söderhamn BandyEdsbyns IFHammarby IFKalix BandyIFK KungälvLjusdals BKSandvikens AIKIK SiriusTillberga Bandy VästeråsVetlanda BKIFK VänersborgVilla Lidköping BKVästerås SK