Halonen (kauppaketju)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Halosen logo.

Halonen (Veljekset Halonen Oy) on suomalainen muotitavarataloketju, jolla on 16 toimipistettä Suomessa, suurimpien kaupunkien keskustoissa sekä kauppakeskuksissa.

Veljekset Halonen Oy on perustettu vuonna 1932. Sen sisaryhtiö on Kuopioon sijoittunut ja Itä-Suomessa toimiva Oy Carlson. Halosen pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja se työllistää noin 450 henkilöä. Toimitusjohtajana toimii Pekka Halonen.

Muotitavaratalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halosen liike Oulun Kirkkokadulla.

Halosen omat myymälät:

Halosen tuotteita myydään myös seuraavissa Carlson-tavarataloissa:

Vuoden Yritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Yrittäjät ry valitsi Veljekset Halosen vuoden 2008 helsinkiläiseksi yritykseksi. Valinta julkistettiin 5. joulukuuta 2008.

Eläinaktivistien kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oikeutta eläimille -yhdistys aloitti kamppanjan yhtiön turkissomistemyyntiä vastaan vuonna 2004. Turkismyyntiä vastustavat aktivistit ovat osoittaneet mieltä useissa kaupungeissa Halosen liikkeiden edessä.[1]

Helmikuussa 2007 Oikeutta Eläimille -yhdistyksen aktivistit ja kampanjavastaavat tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 60-65 päiväsakkoon per henkilö sekä lähes 16 000 euron korvauksiin toimitusjohtaja Pekka Halosen kotirauhan vuosia jatkuneesta häirinnästä ja kunnian loukkauksesta. Useat aktivistit ovat kampanjan aikana saaneet lähestymiskiellon Halosen kodille.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Voima 2/2005 : Ketunnahat päätyvät somisteiksi
  2. Teuvo Arolainen: Kuudelle eläinaktivistille sakot Halonen oy:n häirinnästä. Helsingin Sanomat, 2007, nro 7.2.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]